BCR si CEC Bank au semnat un credit sindicalizat in valoare de 427 milioane de lei

BCR anunta ca acest credit va fi utilizat pentru finantarea proiectelor de investitii si nevoilor de capital de lucruGrupul

Carmistin, unul dintre principalii jucatori de pe piata agribusiness si procesare de carne din Romania, a semnat o facilitate de credit sindicalizata in valoare de 427 milioane de lei, aranjata de un sindicat de banci format din: Banca Comerciala Romana SA (membra a Grupului Erste), in calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentatie si Agent de Garantii si de Plati, CEC Bank in calitate de Aranjor Principal Mandatat si bancile participante – EximBank SA, Intesa Sanpaolo Romania SA si OTP Bank Romania SA, scrie BCR.ro

Aceasta facilitate de credit complexa va fi utilizata de peste 20 de companii membre ale Grupului Carmistin pentru finantarea proiectelor de investitii, refinantarea creditelor bilaterale existente, precum si pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

Publicitate

Finantarea cuprinde patru transe cu multiple posibilitati de utilizare, in acord cu nevoile variate ale Grupului Carmistin:

facilitate de credit pe termen lung pentru cofinantarea proiectelor de investitii cu fonduri europene alocate pentru dezvoltarea de noi ferme de crestere a pasarilor, modernizarea unitatii existente de productie a nutreturilor combinate si modernizarea abatoarelor grupului,

facilitate de credit pe termen lung pentru dezvoltarea de noi ferme de crestere a porcilor, modernizarea fermelor existente si cresterea capacitatii de procesare a carnii,

facilitate de credit revolving pentru refinantarea creditelor existente si acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru,

facilitate pentru finantarea TVA aferenta proiectelor de investitii in derulare.

„Acest proiect va permite grupului Carmistin sa-si continue cresterea intr-un ritm accelerat pe cele trei linii de afaceri principale: pui, porc si productia de furaje. Astfel, vom intra intr-o noua etapa de dezvoltare atat din punct de vedere a cresterii vitezei procesului investitional, cat si din punct de vedere al modului de organizare si structurare al liniilor de business. Companiile din grupul Carmistin lucreaza independent, dar cu aceeasi misiune – totul pentru hrana!”, mentioneaza Andrei Brumaru, directorul executiv al Grupului Carmistin.

“Finantarea Grupului Carmistin este unul dintre cele mai ambitioase proiecte antreprenoriale de dezvoltare a unui business romanesc, mai ales in sectorul agribusiness, si suntem onorati ca am contribuit la realizarea acestui credit sindicalizat complex. Speram ca acest exemplu sa fie urmat si de alti antreprenori romani, pentru ca sistemul bancar este pregatit sa sprijine investitiile in afaceri care aduc valoare adaugata in economie si creeaza produse si servicii Manufacturate in Romania”, spune Bogdan Speteanu, Director Executiv Produse Corporate BCR.

PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance) a actionat in calitate de consultant exclusiv al imprumutatului in structurarea, negocierea si implementarea tranzactiei.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a actionat in calitate de consultant juridic pentru sindicatul de banci, asigurand procesul de due-diligence si structurarea, negocierea si executia documentatiei de credit.

Stratula & Asociatii a actionat in calitate de consultant juridic pentru companiile membre ale Grupului Carmistin.

Carmistin International

Infiintat in anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agribusiness si de procesare a carnii din Romania. Totodata, este unul dintre putinele holdinguri agricole care integreaza in proportie de 90% lantul de productie agro-zootehnic, incepand de la cultivarea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distributie de produse si preparate din carne (inclusiv in reteaua proprie de retail).

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate in patru divizii de productie: pui, porc, vita si agricultura.

Sindicatul de banci

Despre Banca Comerciala Romana (BCR)

BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Banca Comerciala Romana ofera o gama completa de produse si servicii financiare, printr-o retea de 17 centre de afaceri si 16 birouri mobile dedicate companiilor si 371 de unitati retail situate in majoritatea oraselor din tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 in Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR dispunand de cea mai mare retea nationala de ATM-uri si masini multifunctionale – 1.830 de echipamente, aproximativ 12.700 POS-uri si servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking si E-commerce.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie in Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si active de peste 36 miliarde lei, la sfarsitul primului semestru din 2020. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, care ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si phone-banking (Tele CEC).

Despre Eximbank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro.

Despre OTP Bank Romania

OTP Bank Romania este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare. OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Group, care are peste 70 de ani de activitate in sectorul financiar din Europa Centrala si de Est, in timp ce subsidiara din Romania a acumulat 16 ani de prezenta de piata locala. Promovand inovatia, cresterea stabila si servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucator dominant pe piata Europei Centrale si de Est si este considerat un grup bancar important chiar si la scara europeana. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajati deserveste zilnic aproape 19 milioane de clienti din 12 tari.

Despre Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa si lider in Italia pe toate zonele de business (retail, corporate si wealth management). Grupul ofera servicii catre 11,9 milioane de clienti, printr-o retea de peste 4.200 de agentii, distribuite pe toata suprafata Italiei, avand cote de piata de peste 12% in majoritatea regiunilor tarii.

Intesa Sanpaolo are o prezenta internationala strategica, cu aproximativ 1.100 de sucursale si 7,5 milioane de clienti, inclusiv filialele care activeaza in sectorul bancar comercial in 12 tari din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, si o retea internationala de specialisti care sprijina clientii corporate in 25 de tari, in special in regiuni unde activeaza companii italiene, precum SUA, Brazilia, Rusia, India si China.

Despre PCF Investment Banking (cunoscut anterior drept Professional Capital Finance)

PCF Investment Banking este lider pe piata locala de consultanta financiara cu un focus puternic pe servicii de corporate finance, tranzactii sindicalizate, M&A si private equity investments.

Cu peste 15 ani de experienta oferita de consultanti si un volum de tranzactii de peste 1,5 miliarde de euro, PCF InvestmentBanking este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, cu expertiza pe zona industriala, agricultura si infrastructura si cu un portofoliu de clienti ce include atat companii cu capital romanesc, cat si companii cu capital extern.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.