Bill Gates a prezis sfarsitul pandemiei in 2022 datorita raspandirii rapide a variantei Omicron

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a sugerat ca pandemia s-ar putea incheia anul viitor. Miliardarul a legat aceasta posibilitate de proliferarea variantei Omicron.

„Daca exista si o veste buna, este ca omicronul se raspandeste atat de repede incat, dupa ce devine dominant intr-o tara, valul [incidenta] acolo ar trebui sa dureze mai putin de trei luni”, a scris el pe pagina sa de Twitter, marti decembrie. 21. Gates noteaza ca aceste luni pot fi dificile, dar el crede ca pandemia de coronavirus s-ar putea incheia in 2022 daca umanitatea va face „pasii corecti”.

Articolul continuă după reclame

„Stiu ca este neplacut sa intram intr-un alt „sezon de sarbatori” cu COVID-ul atarnand peste noi. Dar asta nu va dura pentru totdeauna”, a adaugat miliardarul. El si-a exprimat increderea ca pandemia se va incheia mai repede daca oamenii au mai multa grija unii de altii.

Publicitate

”Vom ajunge la o noua normalitate”

„Cred ca 2022 va fi un an in care multi dintre noi vom ajunge in sfarsit intr-o noua normalitate post-pandemie.”

Speranta ca omicronul va ajuta la infrangerea pandemiei a fost exprimata si de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) . Luni, 20 decembrie, un reprezentant al organizatiei a spus ca va dura cel putin o saptamana si jumatate pentru a vorbi cu certitudine despre o astfel de posibilitate.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.