Biden, despre lume dupa invazia lui Putin in Ucraina: „Va fi o noua ordine mondiala”

Joe Biden nu promova, de fapt, ideea unui singur guvern mondial transnational atunci cand s-a adresat liderilor de la Washington luni. In schimb, el a subliniat ca datorita crizelor majore – razboi, Covid-19 si urgenta climatica – a fost o oportunitate de a imbunatati considerabil viata oamenilor de pe tot globul.

Conform unei transcriere a Casei Albe, iata segmentul discursului sau care a atras atentia:

„Stiti, mama avea o expresie: „Din tot ce este groaznic, ceva bun va veni daca cauti suficient de mult pentru asta.”

Publicitate

Cred ca acest lucru ne ofera cateva oportunitati semnificative de a face unele schimbari reale. Suntem intr-un punct de inflexiune. Si nu numai in plan economic, ci si in lume. Acest lucru are loc la fiecare trei sau patru generatii.

Ca unul dintre — asa cum mi-a spus unul dintre militarii de top intr-o intalnire sigura zilele trecute, 60 — 60 de milioane de oameni au murit intre 1900 si 1946. Si de atunci, am stabilit o ordine mondiala liberala, si asta nu s-a intamplat de mult. Acum mor o multime de oameni dar nicidecum nu suntem aproape de haos.

Si acum este un moment in care lucrurile se schimba.  Va fi o noua ordine mondiala acolo si trebuie sa o conducem. Si trebuie sa unim restul lumii libere pentru a face asta”, scrie The Independent.

https://twitter.com/i/status/1506045438218194948

Aluzia lui Joe Biden de ieri la „noua ordine mondiala” a oferit o doza de adrenalina unei tendinte a veteranilor teoreticieni ai conspiratiei si a „patriotilor” autoproclamati, care de decenii au fost convinsi ca Natiunile Unite si alte forte intentioneaza sa preia controlul asupra SUA si sa instaleze un guvern global autoritar transnational.

In afara lumii teoriilor conspiratiei, desigur, expresia este una perfect banala.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.