Benzina si motorina, mai scumpe din ianuarie 2021.

Anul 2021 vine cu vesti triste pentru conducatorii auto. Potrivit informatiilor de ultima ora, specialistii avertizeaza ca benzina si motorina se se vor scumpi chiar in prima zi  a anului viitor.  Astfel, pretul carburantilor va creste chiar de la inceputul noului an. Oficialii au anuntat ca aceasta majorare vine ca urmare a modificarii accizelor.

Potrivit actelor in vigoare, accizele carburantilor se modifica la fiecare inceput de an calendaristic. In acest context,  conducatorii auto vor scoate mai multi bani din portofel pentru alimentarea autoturismelor.

Cu cat se vor majora preturile

“Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecarui an este nivelul prevazut in anexa nr. 1, actualizat cu cresterea preturilor de consum din ultimele 12 luni, calculata in luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, fata de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicata oficial de Institutul National de Statistica pana la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, de regula pana la data de 20 octombrie, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie a fiecarui an”, scrie in Codul Fiscal.

Conform estimarilor speialistilor, pretul pentru carburanti va creste cu 6 bani pentru fiecare litru. Cele mai importante companii de carburanti auto din Romania sunt LukOil, Rompetrol, OMV Petrom si MOL.