Bataie in Parlamentul Romaniei: „A incercat canibalic sa ma muste in zona capului…”

Deputatul PNL Florin Roman sustine ca deputatul Dan Vilceanu l-a batut la iesirea din sala de plen, marti, ”in mod golanesc”, cu o lovitura cu genunchiul in zona nasului.

Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Roman a anuntat ca va depune o solicitare de sancţionare a deputatului Vilceanu şi – de asemenea – va depune o plangere penala impotriva acestuia.

Vilceanu a fost membru al PNL, insa in octombrie a plecat la Forta Dreptei, partid condus de fostul presedinte al PNL Ludovic Orban.

Publicitate

Mesajul publicat pe Facebook de deputatul PNL Florin Roman:

”Astazi am trait un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodata intr-o lume civilizata.

I-am reprosat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, incalcarea regulamentului prin prezenta lui in bancile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era sa afle cati primari au plecat la Calarasi. A urmat o altercatie verbala, dupa care, am fost bruscat fizic spre iesirea din plen.

In afara salii de plen am fost agresat fizic, din nou, in mod golanesc, cu o lovitura cu genunchiul aplicat in zona nasului.

Am evitat orice riposta, pentru ca respect mandatul de parlamentar. In schimb, in baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sanctionare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodata voi depune plangere penala impotriva deputatului huligan”!

Deputatul PNL Florin Roman a mers la Institutul de Medicina Legala pentru certificatul medico-legal in baza caruia sa depuna plangere penala.

La iesire, Florin Roman a povestit cum s-a intamplat incidentul:

„In urma acelei altercatii, mi-a infipt mana in gat. Pe hol a fost o strangere puternica, a incercat canibalic sa ma muste in zona capului si cand am lasat capul in jos m-a lovit cu genunchiul.”

Articolul continuă după reclame

Roman a precizat ca a solicitat Biroului Permanent sa-i puna la dispozitie imaginile de supraveghere pentru a demonstra ceea ce s-a intampla si ca ar trebui ca si Dan Vilceanu sa demonstreze „ca era el”.

„A fost o agresiune. Nu a fost o bataie, pentru ca eu nu am reactionat. Am vazut figura tulburata … S-a si speriat dupa ce a constientizat ce a facut”, a mai declarat Florin Roman, care a mai spus ca Dan Vilceanu „nu era el”.

Deputatul PNL a precizat ca a solicitat intrunirea Comisiei juridice pentru a viziona imaginile si pentru a aplica sanctiuni.

„M-am prezentat la INML si in baza certificatului medico-legal voi depune plangere penala impotriva acestui deputat huligan”, a adaugat Florin Roman.

 

De la ce a izbucnit scandalul dintre Vilceanu si Roman

Deputatul Florin Roman a explicat pentru Stirile Pro TV care a fost motivul pentru care a fost agresat de Dan Vilceanu.

”I-am reprosat domnului Valcean prezenta lui, ca deputat neafiliat, in bancile grupului Partidului National Liberal, ceea ce contravine regulamentului, moment in care domnia s a avut o iesire, as spune, pe care nu puteam s-o anticipeze in niciun fel. Intr-un val de furie s-a ridicat, practic m-a agresat, strangandu-va in zona gatului, solicitandu-mi sa iasa la bataie. Pentru a evita orice discutie vizavi de o situatie neplacuta in plen am iesit afara, a incercat sa ma muste in zona urechii. E si o camera, eu am solicitat imagini de pe aceasta camera, pentru ca aici a avut loc incidentul. Moment in care, sigur, m-am ferit, iar in acel moment am primit o lovitura golaneasca, un genunchi drept in zona nasului si cam asta este ceea ce a rezultat dupa tratamentul domnului Valcean. Asa intelege domnia sa sa se comporte.” – a spus Roman.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.