Armata ucraineana a facut anuntul: „Unii dintre noi vom muri, altii vom fi luati prizonieri”

Armata Ucrainei a transmis luni ca se pregateste de ”o ultima batalie”, din cauza ”epuizarii” munitiei”, in portul devastat Mariupol, in sud-estul tarii.

”Azi (luni) va fi probabil ultima batalie, pentru ca ni se epuizeaza munitiile (…). Unii dintre noi vom muri, altii vom fi luati prizonieri”, scrie intr-o postare pe Facebook a 36-a Brigada a Marinei din cadrul fortelor armate ucrainene, potrivit stirileprotv.

”Suntem pe cale sa disparem lent”, mai scrie in cominicat.

Publicitate

”Nu stim ce se va intampla, dar va cerem sa va amintiti (de noi) cu un cuvant bun”, le cere brigada ”ucrainenilor”.

”Timp de peste o luna, am luptat fara o reaprovizionare cu munitie, fara hrana, fara apa” si ”am facut posibilul si imposibilul”, afirma brigada, care regreta lipsa de ajutor ”de la Comandamentul armatei si de la presedintele” Volodimir Zelenski.

Circa “jumatate” dintre membrii acestei brigazi sunt raniti, potrivit comunicatului de presa citat de Agerpres.

Timp de peste 40 de zile de lupte intense, “inamicul ne-a facut treptat sa ne retragem, ne-a incercuit si acum incearca sa ne distruga”, explica brigada, regretand lipsa unui ajutor “din partea comandamentului armatei si a presedintelui” Volodimir Zelenski.

“Am primit doar o data 50 de obuze, 20 de mine, rachete antitanc NLAW”, indica brigada. “Nimic altceva nu ni s-a dat”.

“Nu au existat decat promisiuni care nu au fost respectate”, mai spun combatantii Brigazii a 36-a.

Comandantul-adjunct al regimentului Azov, Sviatoslav Palamar, a declarat cu o zi in urma ca de doua saptamani nu reuseste sa ia contact cu inaltul comandament al tarii, nimeni nu ridica receptorul.

“V-ati gandit vreodata cum este sa fii aici, sa lupti in astfel de conditii precum cei care apara Mariupolul? Cand cineva iti trimite un SMS: ‘Cum iti mai merge, prietene?’, iar tu cu cinci minute in urma tocmai ai bagat intr-un sac negru de plastic un tovaras de arme, alaturi de care ai luptat sapte ani… Este ca atunci cand plutonierul de ieri, care are doar 22 de ani, comanda un batalion mai bine ca un colonel, care a incasat toata viata un salariu de la stat..; cand un mic grup al Azov ia cu asalt trupe speciale spetnaz, considerate de elita (ale armatei ruse).

Cand fetele noastre fac ciorba din te miri ce si nici asta nu-ti intra pe gat, pentru ca un copil moare de foame la cateva strazi distanta, iar tu nu ai cum sa-l ajuti. Politicienii asta spun, ca ’noi ii sustinem, suntem in legatura permanenta, dar de mai bine de doua saptamani nimeni nu ridica receptorul si nu exista comunicare”, se adreseaza Palamari intr-un mesaj video postat pe Facebook, citat de Cenzor.net.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.