ANM a schimbat iar prognoza. Vremea rea loveste Romania. Meteorologii anunta cod Rosu

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis un cod rosu pentru trei judete din Romania, insa majoritatea tarii e vizata de cod portocaliu sau galben de vreme extrema.

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD ROSU

Interval de valabilitate: 02 septembrie, ora 15:00 – 03 septembrie, ora 03:00

Publicitate

Fenomene vizate: ploi abundente

Zone afectate: conform textului si hartii

Local in judetul Valcea, in zona montana si submontana a judetelor Gorj si Arges se vor acumula cantitati de apa de 70…90 l/mp si izolat peste 100 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 septembrie, ora 12:00 – 03 septembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi insemnate cantitativ, instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

Articolul continuă după reclame

In intervalul mentionat, in vestul, estul si sud-estul tarii vor fi averse ce vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25…40 l/mp. Local in sud-estul Munteniei si in Dobrogea, mai ales seara si noaptea, aversele vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Nota: Incepand din dimineata zilei de sambata (3 septembrie), aversele se vor restrange spre sud-estul si estul tarii.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 02 septembrie ora 12:00 – 03 septembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferica accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In Oltenia, Transilvania, local in Maramures, Muntenia si Dobrogea vor fi perioade cu averse torentiale, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 40…60 l/mp si izolat in Oltenia peste 70…80 l/mp. In sud-est, aversele vor fi asociate si cu descarcari electrice, intensificari ale vantului si vijelii.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.