Alte explozii la Crevedia, la depozitul GPL! Peste 40 de victime!

Explozie urmata de incendiu la o statie GPL din localitatea Crevedia. Sunt zeci de victime. A fost activat Planul Rosu de interventie.

Au mai avut loc doua explozii la Crevedia, scrie Digi24, care mai anunta ca rezervoarele de GPL ar avea o capacitate de 10.000 de litri. Ar fi 6 rezervoare GPL a cate 10.000 de litri in perimetrul statiei, insa nu se stie cate dintre le erau pline cu combustibil.

Bilantul ranitilor in exploziile de la Crevedia a urcat la 46. Se fac demersuri chiar acum pentru transferul ranitilor, spune Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului.

A treia explozie, la statia GPL

”Mecanismul european va fi folosit pentru toti cei intubati in primul rand.

In clipa asta situatia victimelor este urmatoare: Spitalul Bagdasar – 13 pacienti (3 intubati); Spitalul Universitar – 2 pacienti; Spitalul Arsi – 4 pacienti (1 intubat) Spitalul Floreasca – 27 pacienti (4 intubati)”, a spus Mihai Constantin.

In celula de criza s-a decis transferul unora dintre raniti in strainatate si deja pentru patru persoane s-a primit aprobare de transfer: doi vor ajunge la Spitalul Militar de la Bruxelles si alti doi in Italia, a informat premierul Marcel Ciolacu.

Cei doi raniti care vor ajunge la Bruxelles sunt pompieri care au fost raniti in urma exploziei din jurul orei 21.00. Ambii sunt intubati, scrie Libertatea.

Klaus Iohannis: ”Trebuie demarata rapid o ancheta”
In urma cu cateva minute a aparut prima reactie a presedintelui Klaus Iohannis. ”O noua tragedie a zguduit in aceasta seara Romania si sunt profund indurerat ca exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleante familiilor indurerate si le urez insanatosire grabnica celor raniti.

In acest moment, prioritatea zero este sa le oferim celor afectati tot sprijinul necesar si sa le facilitam accesul la tratament in regim de urgenta.

De indata ce situatia din zona de risc va fi stabilizata, trebuie demarata rapid o ancheta pentru a afla daca legea si regulile au fost incalcate. Solicit autoritatilor luarea de masuri urgente pentru cei raniti astfel incat tragediile din trecut sa nu se mai repete”, este mesajul lui Klaus Iohannis.