Alerta METEO. Vremea se schimba radical. Meteorologii anunta ploi torentiale, vijelii si ninsori

Alerta Meteo. Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis noi coduri de vreme severa.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 10 – 12 februarie, ora 18

Fenomene: intensificari ale vantului

Publicitate

Zone vizate: conform textului si hartii

Vantul va avea intensificari in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei. Vor fi viteze in general de 55…65 km/h, iar in judetul Constanta si pe litoral, rafalele vor depasi temporar 70 km/h.

Nota: Pe litoral vantul va continua sa prezinte intensificari in prima parte a noptii de luni spre marti, cu viteze de 50…55 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 14 – 14 februarie, ora 10

Fenomene vizate: precipitatii insemnate cantitativ, intensificari ale vantului

In intervalul mentionat, temporar se vor semnala precipitatii in aproape toata tara si se vor acumula cantitati de apa in general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice indeosebi in sud-estul teritoriului.

Articolul continuă după reclame

La munte, iar in noaptea de marti spre miercuri, trecator si in zonele mai joase de relief din Transilvania si Moldova se vor semnala precipitatii mixte.

Marti, vantul se va intensifica in zona montana inalta, in special in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar si in regiunile estice si local in cele vestice si sud-vestice, in general cu viteze de 45…55 km/h.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 18 – 13 februarie, ora 22

Fenomene vizate: precipitatii insemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1500 m

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Moldovei, precum si in zonele montane aferente va ploua si se vor acumula cantitati de apa de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, indeosebi pe parcursul zilei de marti (13 februarie) in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, local consistent.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.