Alerta METEO. Romania, sub cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Judetele afectate

Alerta METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. Meteorologii anunta averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 august, ora 12:00 – 15 august, ora 22:00

Publicitate

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate cantitativ

Publicitate

Zone afectate: conform textului si hartii

La munte, in Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentala a Dobrogei si local in Transilvania si Maramures vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp si pe arii restranse 50…70 l/mp.

ANM anunta doua zile cu ploi torentiale in Capitala!

Se anunta averse torentiale de ploi, duminica si luni in Bucuresti. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare pentru intervalul 14 august, ora 10:00 – 15 august, ora 22:00.

Potrivit meteorologilor, pana luni, la ora 9:00, vor fi perioade in care se vor semnala averse torentiale, cu cantitati de apa ce vor depasi 15 – 20 l/mp si izolat 25 – 35 l/mp, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar cea minima va fi de 17 – 19 grade.

Pe parcursul zilei de luni, pana la ora 22:00, vor fi de asemenea perioade in care se vor semnala averse torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi 15 – 20 l/mp si izolat 25 l/mp. De asemenea, vor fi descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Temperatura maxima va fi de 27 – 28 de grade.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.