Alerta METEO. Romania, lovita de vreme extrema. Zonele vizate

Alerta METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de cod galben de vreme extrema.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Publicitate

Interval de valabilitate: 29 si 30 august

Publicitate

Fenomene vizate: val de caldura

Zone afectate: conform textului si hartii

Luni (29 august) si marti (30 august) valul de caldura va persista in regiunile sudice si estice. Local va fi canicula, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 32 si 37 de grade.

Nota: In regiunile sud-estice disconfortul termic se va mentine ridicat si pe parcursul zilei de miercuri, 31 august.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, vestul Olteniei, in cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, in Carpatii Occidentali, in nordul Carpatilor Orientali si local in Carpatii Meridionali. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Nota: Gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat pe tot parcursul saptamanii.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.