Alerta METEO. Romania, lovita de ploi torentiale, vijelii si grindina. Zonele vizate de fenomene extreme.

Alerta METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi coduri de vreme severa. Potrivit meteorologilor, au intrat in vigoare 2 coduri, galben si portocaliu.

Anuntul ANM:

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 iulie – 01 august, ora 10:00

Publicitate

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata in nordul, nord-vestul, centrul, estul si sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitatile de apa vor depasi 25…35 l/mp. Pe parcursul noptii aria manifestarilor de instabilitate atmosferica va fi in restrangere.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 31 iulie – 01 august, ora 03:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica accentuata – ploi abundente

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, local in estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zona Carpatilor de Curbura vor fi averse torentiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate si cu descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.