Alerta METEO imediata! Cod portocaliu de ninsori abundente in 13 judete. Zonele vizate

Alerta METEO! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) e emis sambata o informare de ploi, ninsori si viscol pana duminica seara in aproape toata tara, un Cod galben de ploi si ninsori puternice in Oltenia, Muntenia, Banat si Moldova, dar si un Cod portocaliu de ninsori abundente si viscol la munte, pentru 13 judete.

Informarea meteo, in vigoare de sambata ora 14.00 pana duminica ora 20.00, anunta ploi, ninsori si intensificari ale vantului.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In cursul dupa-amiezii de sambata (11 decembrie) va ploua mai ales in regiunile sudice, iar in noaptea de sambata spre duminica (11/12 decembrie) si in restul teritoriului. La munte vor fi precipitatii mixte, dar treptat in cursul noptii la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Publicitate

Alerta METEO!

Incepand de duminica (12 decembrie) in Banat, precum si in vestul si sudul Crisanei treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.

Temporar in regiunile vestice, sudice si la munte vor fi intensificari ale vantului in general de 50…55 km/h, cu viteze mai mari in zona montana inalta.

Meteorologii anunta ploi si ninsori insemnate cantitativ incepand de sambata ora 14.00 pana duminica ora 17.00. In zonele deluroase din Oltenia si Muntenia va ploua insemnat cantitativ, iar in sudul Banatului si local in Moldova la inceput vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, in special in zona de munte. Cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Alerta de Cod portocaliu va fi in vigoare de sambata ora 17.00 pana duminica la ora 17.00. In Carpatii Meridionali si de Curbura vor fi precipitatii abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 de metri va ninge, se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand zapada si determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii.

Alerta METEO!

Cantitatile de apa vor depasi 50…60 l/mp si pe suprafete mici 70 l/mp.

Judetele vizate sunt Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Valcea, Brasov, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna si Vrancea.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.