Avertizare METEO! Romania, lovita de ploi si ninsori

Avertizare METEO! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) e emis o informare de vreme severa pentru urmatoarele zile. Meteorologii anunta ploi, ninsori, viscol si depunere de strat de zapada in mai multe zone.

INFORMARE METEOROLOGICA

Fenomene vizate: ploi si ninsori moderate cantitativ, strat de zapada si viscol in zona montana, intensificari ale vantului

Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 13 decembrie, ora 08:00

Publicitate

Zone afectate

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In cursul dupa-amiezii de sambata (11 decembrie) va ploua mai ales in regiunile sudice, iar in noaptea de sambata spre duminica (11/12 decembrie) si in restul teritoriului. La munte vor fi precipitatii mixte, dar treptat in cursul noptii la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Incepand de duminica (12 decembrie) in regiunile vestice si sud-vestice treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, iar la munte local va ninge abundent.

Precipitatiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula in general 15…25 l/mp si, in special in zonele deluroase si montane, peste 40…50 l/mp.

Temporar in regiunile vestice, sudice si la munte vantul va avea intensificari cu viteze in general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depasi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada, se arata in comunicatul ANM.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.