Alerta METEO IMEDIATA. Cod Galben de vijelii, ploi torentiale si grindina.

Alerta METEO IMEDIATA. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica accentuata valabila pana in aceasta seara, la ora 21:00.

COD GALBEN

Meteorologii anunta ploi torentiale, vijelii si grindina. In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata local in zonele montane, Transilvania, Maramures, Crisana, Banat, Oltenia si vestul Munteniei. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

Publicitate

Publicitate

Totodata, ANM, anunta si cod galben de canicula.

Interval de valabilitate: 24, 25, 26, 27 august

Miercuri (24 august), local in Moldova, Dobrogea si Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Pe arii restranse va fi canicula, temperaturile maxime se vor situa intre 32 si 36 de grade, iar cele minime nu vor cobori sub 19…21 de grade.

Joi, vineri si sambata (25, 26, 27 august) in vestul, sudul si estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 32 si 36 de grade, iar cele minime nu vor cobori sub 18…21 de grade.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.