ALERTA METEO. Cod Galben si Portocaliu de ninsori, viscol si vijelii. Zonele vizate de vremea severa

ALERTA METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizati de vreme severa. Meteorologii anunta cod galben si portocaliu.

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10

Fenomene vizate: cantitati insemnate de precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare, viscol si intensificari ale vantului

In Dobrogea, Muntenia, Carpatii Meridionali si local in Moldova, sud-estul Transilvaniei si in Carpatii Orientali vor fi precipitatii insemnate cantitativ si se vor acumula in general 25…40 l/mp.
In sud-estul Transilvaniei va ninge, iar in zonele joase de relief din Muntenia si Moldova, la inceput vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. In Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, in transformare din noaptea de vineri spre sambata in lapovita si ninsoare. In aceste zone, local si temporar, vor fi si intensificari ale vantului, cu viteze in general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

In Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali va continua sa ninga, sa se depuna strat de zapada consistent si vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) si vizibilitate scazuta.

Nota: local si temporar vor mai fi ninsori in Oltenia si in restul Transilvaniei.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10

Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol

In judetele Vrancea, Buzau si in zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita si Arges va ninge abundent (35…50 l/mp) si se va depune strat de zapada consistent. Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55…65 km/h si vor fi perioade in care va fi viscol si vizibilitate scazuta.