Alerta METEO. Cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Zonele vizate de fenomene extreme.

Alerta meteo. Administratia Nationala de Meteorologie a emis un nou cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Meteologii avertizeaza ca vremea continua sa faca probleme in Romania.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

Publicitate

COD GALBEN

Publicitate

Interval de valabilitate: 12 iunie, pana la ora 22.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, local in sudul, centrul, estul si nord-estul tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Nota: Manifestari de instabilitate atmosferica, dar pe arii mai restranse si la intensitate mai redusa, vor fi luni (13 iunie) in sud, in centru si in zonele montane.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.