Alerta METEO. ANM anunta cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Harta judetelor vizate de fenomene extreme

Alerta METEO. Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. Potrivit meteorologilor, in perioada estimata, vor avea loc averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, izolat vijelii si grindina.

Anuntul ANM:

„ATENTIONARE METEOROLOGICA

Publicitate

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Interval de valabilitate: 10 iulie pana la ora 23:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in Crisana, Maramures, Transilvania, la munte si local, mai ales la deal, in Muntenia, Moldova si Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, izolat vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp.
Nota: manifestari de instabilitate atmosferica vor fi pe arii mai restranse si in sudul si sud-estul teritoriului.”

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.