Alerta ANM. Meteorologii au schimbat iar prognoza. Noi coduri portocaliu si galben

Alerta ANM. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, mai multe atentionari de tip cod galben si portocaliu de furtuni, ploi torentiale, grindina, dar si avertisment de canicula.

COD GALBEN

Astfel, marti, de la ora 12 pana miercuri la ora 20:00 va fi in vigoare un cod galben vijelii si grindina. Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, marti, in sud-vest, in zona montana si submontana, iar la noapte si miercuri treptat si in vest, centru, nord, nord-est si sud. Vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice si pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25…35 l/mp.

COD PORTOCALIU

De marti de la ora 14:00 pana miercuri la ora 10:00 va fi in vigoare un cod portocaliu de vijelii in Oltenia, in nordul Munteniei si in Carpatii Meridionali, apoi si in Banat, sudul Crisanei si sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torentiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h si izolat 90 km/h) si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi local 35…40 si pe arii restranse 50…60 l/mp.

Publicitate

Cod galben si portocaliu de canicula

Marti, sunt in vigoare doua atentionari de canicula, valabile pentru mai multe zone din tara. In zonele in care este valabil codul galben temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar in cele sub incidenta codului portocaliu termometrele vor ajunge pana la 36-38 de grade.

Dar meteorologii avertizeaza ca nu scapam de canicula. Si miercuri mai multe zone din tara vor fi sub atentionare de tip cod galben de caicula si vor fi intre 34 si 37 de grade.

Vremea in Capitala

Marti, vremea va fi caniculara, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si noaptea, dar conditiile pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului vor fi reduse.

Miercuri, vremea se va mentine caniculara, disconfortul termic va fi in continuare ridicat, iar indicele temperatura umezeala
(ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate incepand de dupaamiaza, cand vor fi intensificari de scurta durata ale vantului, vijelie, descarcari electrice si averse torentiale. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.