ALERTA! ANM a emis cod galben si portocaliu de vant puternic, ploi torentiale si ninsori viscolite

Alerta ANM. Administratia Nationala de Meteorologie emis cod galben de vant puternic. In unele zone montane, in special in Carpatii Meridionali, vor fi ninsori viscolite si se va depune un nou strat de zapada.

Meteorologii au emis INFORMARE METEOROLOGICA in intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 8, de precipitatii si intensificari ale vantului.

”In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii indeosebi in nordul, centrul si estul tarii, unde se vor acumula cantitati de apa in general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa.

Publicitate

In Carpatii Orientali si trecator in noaptea de marti spre miercuri, in Transilvania si Moldova se vor semnala precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare.

Marti, vantul va avea intensificari temporare in regiunile vestice si sud-vestice, iar spre seara si noaptea si in cele estice, cu viteze de 45…55 km/h”, a anuntat ANM.

Totodata, a fost emisa si o AVERTIZARE METEOROLOGICA COD GALBEN

In intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08, de precipitatii insemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1400 m, in vestul si sud-vestul Transilvaniei, Carpatii Occidentali si Meridionali.

”In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali, iar pe parcursul zilei de marti si la inceputul noptii de marti spre miercuri si in Carpatii Occidentali si in vestul si sud-vestul Transilvaniei vor fi cantitati de precipitatii de 25…30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge si se va depune strat de zapada”, transmite ANM.

Articolul continuă după reclame

COD PORTOCALIU, 13 februarie, ora 10 – 13 februarie, ora 22

Fenomene vizate: ninsori abundente si depunere de strat consistent de zapada

In zona montana a judetelor Hunedoara, Alba si Sibiu va ninge abundent si se va depune strat consistent de zapada. Cantitatile de precipitatii vor fi de 50…70 l/mp.

Pentru Ziua Indragostitilor, adica 14 februarie, meteorologii au emis ATENTIONARE METEOROLOGICA COD GALBEN de intensificari ale vantului. ”Vantul va prezenta intensificari temporare in Moldova si nord-estul Munteniei, cu viteze la rafala de 55…65 km/h. Intensificari ale vantului cu viteze in general de 45…55 km/h vor fi si in restul Munteniei, Dobrogea si local in Oltenia”.

PROGNOZA METEO PENTRU BUCURESTI

PROGNOZA METEOROLOGICA PENTRU INTERVALUL 13.02.2024 ORA 10:00 – 14.02.2024 ORA 08:00

Valorile de temperatura vor continua sa scada usor, dar se vor situa in continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea innorari in mare parte din interval si trecator, mai ales spre seara si noaptea, va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 13 grade, iar cea minima va fi de 5…7 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICA PENTRU INTERVALUL 14.02.2024 ORA 08:00 – 14.02.2024 ORA 20:00

Procesul de racire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros si trecator vor mai fi conditii de ploaie slaba, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 11 grade.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.