Alerta alimentara in Romania. Produse cumparate de toti romanii, contaminate cu o bacterie! Atentie, poate produce imbolnaviri grave

Alerta alimentara in Romania. Inspectorii ANPC au anuntat ca, in urma cotroalelor,  fost depistata salmonella in mai multe produse de pasare de la Penny. Clientii care au achizitionat aceste produse sunt avertizati sa nu le consume, se pot imbolnavi grav.

Salmonella in mai multe produse de la Penny

Comisarii ANPC au transmis ca, in urma cu o saptamana, CRPC Bucuresti Ilfov a efectuat controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny). Potrivit comunicatului, inspectorii au verificat atat depozitul situat in comuna Stefanesti, dar si alte doua puncte de lucru din municipiul Bucuresti.

Acest control a fost efectuat in urma unei suspiciuni de infestare cu salmonella.

Publicitate

Rezultatul probelor:

„ Au fost prelevate probe de piept de pui cu os si piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 si lot 1041203, producator SC Vanbet SRL, localitatea Stramtura Mitoc, comuna Banca, judetul Vrancea. ”, au transmis comisarii ANPC.

A fost gasita Salmonella in produse din carne de pasare

Probele din loturile cu produse din pasare au fost supuse examenului microbiologic. Analizele au aratat ca aceste produse erau infestate cu Salmonella.

„Ma intreb daca, si in aceasta situatie, facem rau mentionand numele produsului si al producatorului, asa cum se plang unele asociatii patronale. Ma bucur totodata ca reusim sa ajutam Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, desfasurand in continuare actiuni pe care acestia le contesta. Pot intelege ca atat unii, cat si altii, nu s-au obisnuit inca cu ideea de transparenta, chiar daca aceasta, in unele situatii, afecteaza anumite interese financiare, pe care, in opinia mea, le consider meschine in raport cu interesul consumatorilor.”, a transmis presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Articolul continuă după reclame

Potrivit procedurilor, loturile respective au fost retrase pentru a fi distruse.

Despre infectia cu Salmonella

Infectia cu Salmonella, cunoscuta si sub numele de salmoneloza, este un tip de infectie bacteriana cauzata de bacteria Salmonella. Exista mai multe tipuri diferite de bacterii cu acest nume, dar Salmonella enterica este cea mai frecventa specie care provoaca infectii la om si cea mai frecventa cauza a toxiinfectiei alimentare si enterocolitei.

Simptome

Simptomele infectiei cu Salmonella apar, de obicei, intre sase ore si sase zile dupa infectia initiala, dureaza intre patru si sapte zile si pot include:

diaree;

crampe la stomac si dureri abdominale;

febra brusca;

greata;

varsaturi.

Unele tulpini de Salmonella pot infecta urina, sangele, oasele, articulatiile si sistemul nervos, inclusiv lichidul spinal si creierul si pot duce la complicatii grave.

Unele persoane prezinta dureri articulare, cunoscute sub numele de artrita reactiva, care poate dura luni sau ani de zile si poate deveni artrita cronica.

Complicatii

Infectia cu Salmonella nu pune, de obicei, viata in pericol. Cu toate acestea, la anumite persoane – in special sugari si copii mici, adulti mai in varsta, beneficiari de transplant, femei insarcinate si persoane cu un sistem imunitar slabit pot aparea:

deshidratare;

bacteriemie – atunci cand infectia cu salmonella intra in fluxul sanguin;

artrita reactiva – cunoscuta si sub numele de sindromul Reiter, aceasta provoaca de obicei iritatii ale ochilor, durere la urinare sau dureri articulare.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.