Accident grav in Romania. A fost activat Planul Rosu de Interventie

In urma cu putin timp, a avut loc un grav accident pe autostrada A1 Sibiu-Sebes, soldat cu mai multe persoane ranite si necesitand asistenta medicala.

Mai multe persoane au fost implicate intr-un accident rutier produs pe A1, la km 245, pe sensul de mers Sibiu – Sebes, fiind activat Planul Rosu de interventie, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, conform Agerpres.

„ISU Sibiu intervine de urgenta pe A1 km 245 la un accident rutier pe sensul de mers Sibiu- Sebes. La fata locului sunt mobilizate doua echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospeciala de descarcerare, una de stingere, ATPVM si o ambulanta SAJ. Din primele informatii, ar fi 3 vehicule implicate si 8 persoane. A fost activat Planul Rosu de interventie”, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Andreea Stefan.

Dupa sosirea salvatorilor la fata locului s-a constatat ca noua persoane sunt in total implicate in accident.

„In acest moment toate cele noua persoane au fost asistate medical sunt constiente. Doua persoane au fost incarcerate, acestea au fost extrase de echipajele de descarcerare este vorba despre un barbat si o femeie. Echipajul SMURD a preluat un barbat de 38 de ani cu traumatism ocular. Un barbat cu un traumatism grav la picior, de aproximativ 40 de ani, urmeaza a fi preluat de elicopterul SMURD. Doua victime au fost preluate de ambulantele SAJ: o femeie de 73 de ani cu traumatism la picior si un barbat cu traumatism ocular”, au mai transmis reprezentantii ISU Sibiu.

In accident sunt implicate doua camionete si un TIR, traficul fiind blocat pe A1, km 245, iesirile spre Paltinis si Medias, pe sensul Sibiu – Sebes, potrivit Politiei.