Accident grav in Romania. A fost activat CODUL ROSU

Accident grav in urma cu putin timp, in Gorj, la Cariera Jilt Sud, din Complexul Energetic Oltenia. O tancheta care transporta muncitori s-a rasturnat de pe un pod. Trei persoane au fost declarate decedate.

Din pacate, cele 3 persoane inconstiente au fost declarate decedate.

Nu se cunoaste cate persoane erau exact in duba respectiva. Potrivit unor surse de la nivelul subunitatii miniere, astfel de vehicule transporta zeci de muncitori. In tancheta s-ar fi aflat doua echipe de la Atelierul mecanic.

Acestea ar fi trebuit sa efectueze lucrari de mentenanta la un excavator. Din cauza numarului mare de persoane implicate, ISU Gorj a activat Planul rosu de interventie. In zona au fost trimise autospeciale SMURD, ambulante si echipaje de descarcerare, precum si politisti si inspectori de munca. Interventia este in desfasurare.

Publicitate

25 oameni se aflau in masina, iar trei angajati au decedat, transmite IGSU.

Alti sapte muncitori se zbat intre viata si moarte.

“In accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 ranite si 3 decedate. Zona fiind neaccesibila cu autospecialele de interventie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilt Sud, pe o platforma betonata, unde se afla echipajele de interventie”, a transmis ISU Gorj.

“Din pacate, cele trei persoane declarate initial inconstiente au fost declarate decedate. Dintre celelalte victime una este in drum spre spitalul Motru, doua sunt in drum spre spitalul din Targu Jiu si una a fost preluata de elicopterul SMURD. Toate sunt constiente si cooperante in acest moment”, a declarat portatorul de cuvant al ISU Gorj, Florin Chisim.

La fata locului au fost alocate 1 masina de stingere, 2 ambulante SMURD, 1 echipaj de descarcerare, 1 autospeciala pentru transport victime multiple, 4 ambulante SAJ, precum si 2 elicoptere SMURD.

Unul dintre muncitori a povestit pentru gorjeanul.ro dinamica accidentului: “Sapte oameni au avut interventie la un excavator, cand s-au intors, la trecerea unui podet, masina s-a rasturnat. Tot echipamentul, tuburile de oxiden au cazut peste ei. Se pare ca ori tancheta a alunecat ori s-a rupt o bucata din podet”.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.