A murit Ilie Serbanescu: „Nea Ilie era un om sa-l pui la rana, care a suferit o umilinta nedreapta”

Analistul economic Ilie Serbanescu, care a condus Ministerul Reformei in Cabinetul Victor Ciorbea, a murit la varsta de 81 de ani.

Premierul Marcel Ciolacu si-a exprimat regretul, pe Facebook, in legatura cu trecerea in nefiinta a economisului Ilie Serbanescu.

„Ilie Serbanescu a fost unul dintre cei mai apreciati si valorosi economisti romani, un adevarat om de stat, un om cu o viziune, care si-a dorit intotdeauna ceea ce a fost mai bine pentru tara”.

Publicitate

Ilie Serbanescu, fost ministru al reformei in guvernul lui Victor Ciorbea, a incetat din viata in urma unei lungi suferinte, la varsta de 81 de ani.

Ilie Serbanescu a murit la 81 de ani!

“Cu Sfanta Impartasanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de langa noi. Dumnezeu sa-l ierte!”, a transmis sotia sa, Cristina.

Slujba de inmormantarea va avea loc, miercuri, la biserica Casin.

„Romania e de azi mai saraca. Un patriot, economistul Ilie Serbanescu, s-a dus la Cer azi dimineata. Ieri primise Sfanta Impartasanie. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu sa va odihneasca in pace la dreapta Sa!„, a scris, pe Facebook, jurnalistul Ovidiu Zara.

Victor Ciutacu: „Un om care n-a suparat pe nimeni, dar care a suferit o umilinta nedreapta”

„Nea Ilie a fost unul din invitatii mei preferati. A avut ultima aparitie publica fix in emisunea mea din decembrie 2023. E crud, nedrept si socant dincolo de varsta pe care o avea faptul ca, la 80 de ani, nea Ilie era pe munti, era urcator pe munti. La 80 de ani facea toata Grecia cu masina. Se intalnea cu lume in varful celor mai inalti munti din Romania.

Articolul continuă după reclame

Era un om atat de viu si atat de puternic incat ne bloca pe toti. Si dintr-odata a venit suferinta, urmata de diagnosticul crunt si nemilos. M-a sunat sa-mi spuna ca i s-a confirmat diagnosticul si sa se scuze ca nu va mai putea aparea la TV. Am incercat sa-l incurajez in masura in care poti sa incurajezi un om aflat intr-o astfel sa situatie, l-am indemnat sa lupte sa invinga nenorocita aia de boala si l-am rugat, cat va mai putea, sa fie invitatul meu permanent.

Nea Ilie era un om sa-l pui la rana, toata lumea il iubea pe nea Ilie, toata echipa noastra si toti invitatii, inclusiv cei cu care se contra. Dana Budeanu, cat e ea de ciufuta si nu accepta pe nimeni in preajma ei, a fost singurul invitat al meu cu care a acceptat sa apara in emisiune.

E un om care n-a suparat pe nimeni si care, in naivitatea lui, a crezut ca ar putea sa faca bine tarii asteia. A suferit o umilinta nedreapta: a plecat ministru al reformei in America si s-a intors pieton. A aflat cand s-a dat jos din avion ca a fost remaniat. A trecut prin multe lovituri, le-a facut fata cu demnitate si cu o putere de care putina lume l-ar fi crezut in stare la 80 de ani.

A fost unul dintre cei mai buni si mai competenti oameni alaturi de care eu am avut onoarea sa lucrez si am facut-o in doua posturi de televiziune„, a spus Victor Ciutacu la Romania TV.

Ilie Serbanescu s-a nascut la 20 iulie 1942, in Bucuresti. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti. A devenit doctor in economie, inca din 1976. Lucrarea sa „Corporatiile transnationale“ a ramas singura perspectiva, pe aceeasi tema, pana in 1989, in literatura romaneasca de specialitate.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.