Un nou cutremur puternic in Turcia. Sunt victime

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni in estul Turciei, in provincia Malatya, a anuntat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), informeaza Agerpres.

Cel putin o persoana a murit si alte 69 au fost ranite in urma cutremurului din Malatya, a anuntat seful agentiei turce pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), Yunus Sezer. Acesta a adaugat ca mai multe echipe de salvare au fost trimise catre cinci cladiri care s-au prabusit.

Cutremurul a avut loc la o adancime de 8 km, potrivit EMSC care a anuntat initial o adancime de 10 km. EMSC a revizuit in scadere magnitudinea cutremului, de la 5,5 grade. Cel putin o persoana a murit si alte 69 au fost ranite au anuntat autoritatile turce. Mai multe cladiri care ar fi fost afectate de seismele anterioare s-ar fi prabusit, informeaza CNN Turk, care il citeaza pe primarul din Yesilyurt, Mehmet Çinar.

Publicitate

Publicitate

„Am primit informatii despre 5 cladiri, evaluam si sesizarile primite de call center-ul nostru. Am primit informatii ca mai multe cladiri s-au prabusit in regiunea Battalgazi”, a spus acesta.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 27 Februarie 2023, la ora 11:04:51 (ora locala a Romaniei), s-a produs in EASTERN TURKEY un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adancimea de 8km.
Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 16km S de Malatya, 48km N de Adiyaman, 97km SV de Elazig, 103km NV de Siverek, 123km N de Sanliurfa, 137km NE de Kahramanmaras, 149km NE de Gaziantep, 169km NV de Viransehir, 172km V de Diyarbakir, 203km SE de Sivas

Seismul de luni s-a produs la trei saptamani dupa cutremurul devastator produs in sudul Turciei si soldat cu peste 50.000 de morti in aceasta tara si in Siria vecina.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.