5 lucruri cheie de urmarit in discursul lui Zelensky la Congresul SUA

Presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky va tine in curand un discurs in fata membrilor Congresului SUA, marcand un moment rar pentru liderul est-european de a se adresa parlamentarilor americani, in timp ce tara sa continua sa lupte impotriva invaziei ruse.

Declaratiile lui Zelensky vor avea loc a doua zi dupa ce presedintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege masiv de cheltuieli , care include peste 13 miliarde de dolari in ajutor Ucrainei.

Zelensky, care ramane in Ucraina, se va adresa membrilor Congresului.

1. Solicita mai multa asistenta, facand presiuni pe Biden si NATO:

Zelensky este de asteptat sa-si reinnoiasca apelurile pentru mai multe arme, precum si o zona de excludere a zborului deasupra Ucrainei, in timpul discursului.

Publicitate

2.Apeluri catre un public american:

Zelensky poate folosi platforma sa cu Washingtonul pentru a face un apel parlamentarilor din sala si americanilor care se uita acasa.

3. Un posibil apel catre Congres sa voteze sanctiuni:

Zelensky le poate cere parlamentarilor sa avanseze cu sanctiuni mai dure impotriva Rusiei. In timpul celui mai recent apel cu Biden, Zelensky a presat SUA sa puna in aplicare noi sanctiuni impotriva Rusiei, intr-un efort de a priva Rusia de comertul international si de a viza elita rusa.

4. Un potential apel pentru SUA sa accepte refugiati ucraineni:

Peste 3 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la inceputul invaziei ruse din 24 februarie, a anuntat marti Organizatia Internationala pentru Migratie. Natiunile din Europa au continuat sa constate o crestere a numarului de refugiati ucraineni care intra in tarile lor , peste 1,8 milioane de ucraineni trecand pe teritoriul Poloniei pana marti, potrivit datelor Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati.

5. Manifestarea de forta a lui Biden :

Dupa discursul lui Zelensky la Congres, Biden este programat sa sustina un discurs care sa demonstreze sprijinul pe care SUA il ofera Ucrainei. Se asteapta ca Biden sa anunte o asistenta suplimentara de securitate de 800 de milioane de dolari, potrivit unui oficial, ceea ce aduce totalul anuntat doar in ultima saptamana la 1 miliard de dolari si 2 miliarde de dolari de la inceputul administratiei Biden, scrie CNN.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.