Zelenski, anunt de ultim moment: „Sunt pregatit pentru negocieri” cu Putin

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca este „pregatit pentru negocieri” cu presedintele rus Vladimir Putin , dar a avertizat ca, daca vor esua, „ar insemna ca acesta este un al treilea razboi mondial”.

„Sunt pregatit pentru negocieri cu el. Am fost pregatit pentru ultimii doi ani. Si cred ca fara negocieri nu putem pune capat acestui razboi”, a spus el pentru Fareed Zakaria de la CNN.

„Cred ca trebuie sa folosim orice format, orice sansa pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar daca aceste incercari esueaza, asta ar insemna ca este un al treilea razboi mondial”, a adaugat el.

Publicitate

Zelenski a cerut mai multe negocieri in ultimele zile, deoarece invazia Rusiei in Ucraina se apropie de a patra saptamana. Intr-un mesaj video postat sambata, el a cerut discutii „fara intarziere”, avertizand ca, altfel, pierderile Rusiei ar fi „uriase”.

„Intotdeauna am insistat asupra negocierilor. Am oferit intotdeauna dialog, am oferit solutii pentru pace”, a spus el. „Si vreau sa ma auda toata lumea acum, in special Moscova. Este timpul sa ne intalnim. Este timpul sa vorbim. Este timpul sa restabilim integritatea teritoriala si justitia pentru Ucraina”.

Zelenski a spus anterior ca prioritatile sale in discutii sunt clare: „Sfarsitul razboiului, garantii de securitate, suveranitate, restabilire a integritatii teritoriale, garantii reale pentru tara noastra, protectie reala pentru tara noastra”.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.