Vremea se schimba radical. Cod galben de viscol, vant puternic in mai multe zone din tara

Vremea se va raci in nordul, centrul si nord-estul tarii, insa temperaturile vor fi in continuare putin mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. I

n jumatatea nordica a tarii vor fi innorari, iar trecator se vor semnala precipitatii slabe. Vantul va sufla moderat cu intensificari in prima parte a zilei, mai ales in centrul si sud-vestul tarii cu viteze in general de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 13 grade, cu cele mai mici valori in nordul si centrul tarii, iar cele mai ridicate vor fi in sudul teritoriului.

In Bucuresti valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decat cele normale pentru aceasta data, cu o maxima de 13 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

La munte situatia se schimba putin. Pana la ora 12 avem o avertizare cod galben de intensificari puternice de vant si viscol la altitudini de peste 1700 m. In prima parte a zile rafalele vor depasi 70…90 km/h, iar la altitudini mari, mai ales in Carpatii Meridionali va sufla tare cu peste 100, chiar 120 km/h. Temperaturile maxime vor fi in scadere mai ales in masivele nordice, dar valorile se vor mentine peste normele perioadei. Astfel la Sinaia vom avea -2 grade, la Semenic si Paltinis va fi -1 grad, iar maxima de 2 grade se va inregistra la Stana de Vale.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 ianuarie, ora 12

Fenomene vizate si zone afectate: intensificari ale vantului, viscol la altitudini de peste 1700 m

In intervalul mentionat, la munte vantul va avea intensificari, cu viteze de 70…90 km/h, iar in zona inalta (la peste 1700 m), rafalele vor depasi 100…120 km/h si temporar va ninge viscolit.
Local in Transilvania, temporar vor fi intensificari, cu viteze in general de 55…70 km/h.

Nota: Intensificari ale vantului, cu viteze in general de 45…55 km/h, se vor semnala local si in restul teritoriului.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.