Vouchere de Paste 2024. Cati bani se dau si cine poate beneficia de ajutoarele acordate de stat

Autoritatile au decis sa ofere cupoane pentru Pastele din 2024, destinate cetatenilor romani cu venituri reduse. Persoanele care satisfac conditiile trebuie sa fie constiente ca nu vor primi automat acest sprijin financiar, ci vor trebui sa depuna o cerere pentru a obtine voucher-ul.

Fondurile vor fi distribuite incepand cu data de 18 aprilie 2024, prin intermediul Postei Romane. Aceste cupoane vor putea fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de produse alimentare, iar suma alocata este de 125 de lei per persoana.

Cine va fi eligibil pentru cupoane Suma de 125 de lei destinata mesei de Paste va fi acordata urmatoarelor categorii de persoane:

Publicitate

Articolul continuă după reclame

cetatenii romani care au un venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

persoanele cu handicap grav sau accentuat;

pensionarii cu venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu pensia sociala minima, stabilita prin lege, inainte de Paste, cu o suma de cel mult 1.281 de lei;

persoanele cu venituri nete cuprinse intre 1.282 si 1.450 de lei;

seniorii cu varsta peste 60 de ani care nu au nicio sursa de venit declarata.

Un beneficiar nu poate primi mai mult de un singur tichet, chiar daca indeplineste criteriile pentru mai multe categorii. Fondurile vor fi distribuite in toate regiunile din Romania cel mai tarziu pana pe 26 aprilie 2024. Pastele ortodox este celebrat pe 5 mai.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.