Vouchere de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici si vouchere de 30 de euro pentru elevii cu burse sociale

Social- Democratii au propus doua masuri pentru sprijinirea familiilor cu venituri mici in pachetul de masuri care urmeaza sa fie prezentat de Guvern, au declarat surse politice pentru Digi24.

Astfel, ar urma sa fie acordate vouchere in valoare de 50 de euro (aproximativ 250 de lei) la fiecare doua luni, pana la finalul acestui an, pentru cumpararea a sase alimente de baza:

Publicitate

pentru gospodariile cu ambii parinti si cel putin 2 copii dependenti si gospodarii monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei (151.000 gospodarii);

Publicitate

persoanele care primesc Venit Minim Garantat (168.000 persoane);

persoane cu dizabilitati (800.000 persoane);

pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei (2.349.517 pensionari).

In total, ar fi vorba de aproape 3,5 milioane de beneficiari si un impact de aproximativ 700 de milioane de euro, adica 0,27% din PIB.

De asemenea, social democratii mai propun un voucher de 30 de euro lunar (aproximativ 150 de lei), acordat pana la finalul anului, cu exceptia lunilor iulie si august, pentru alimente, rechizite si haine celor 156.000 de elevi care primesc burse sociale. Impactul bugetar ar fi de aproape 33 de milioane de euro, adica 0,012% din PIB.

Propunerile urmeaza sa fie analizate la nivelul guvernului, urmand ca in perioada urmatoare sa fie prezentat intreg pachetul de masuri sociale, scrie Digi 24.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.