Vine iarna peste noi! Vremea se schimba radical in toata tara.

Vine iarna peste noi! Vremea se schimba radical in toata tara. Urmeaza cateva zile de ninsori si temperaturi scazute in mai multe regiuni, avertizeaza meteorologii. Vor fi conditii de polei, lapovita si ninsori, mai ales in zonele de munte.

„Asteptam, intr-adevar, o schimbare a vremii. Vor aparea precipitatiile, va ploua in cea mai mare parte a zilei in urmatoarele zile si se va mentine o diferenta foarte importanta in regimul temperaturilor intre partea de Nord si Sud. Astfel, in nord-est, temperaturile vor fi din ce in ce mai scazute si va fi lapovita, mai ales pe parcursul noptilor viitoare.

Lapovita si ninsoare asteptam si in zonele montane mai ales cele inalte. Se va depune strat de zapada posibil si in nordul Moldovei. Si conditii de polei vor fi in aceasta situatie.

In Sud, temperaturile se vor mentine deosebit de ridicate in urmatoarele doua zile, maximele urmand sa ajunga la 14, 16 grade, chiar 17 in sud est.

Partea de Nord-Est va fi sub influenta unui aer mai rece, sunt primele semne ca iarna nu este departe. Ninsorile vor fi amestecate si cu ploaie si lapovita, stratul de zapada nu va fi unul consistent”, a spus Florinela Georgescu – director executiv ANM, la Realitatea PLUS.