Veste trista! Un alt mare actor al Romaniei a parasit scena: „Nu-mi mai e dor de nimic”

Veste trista pentru fani! Florin Zamfirescu s-a retras de pe scena. Ce mesaj are maestrul.

„Recitam poezii inca de la cinci ani. Teatru nu aveam cum sa fac de atunci. In provincie nu puteam fi copil de radio. Actor am vrut sa fiu dintotdeauna. Am jucat si teatru in liceu, chiar si inainte.

Mama a vrut sa fie actrita, dar parintii ei nu au lasat-o sa mearga la scoala mai mult de sapte clase, asa ca a ramas casnica. Tata era invatator. Mama a jucat teatru la amatori, la camine culturale. De cand m-a nascut, m-a indoctrinat cu poezia. La trei ani stiam Regina ostrogotilor“, a spus Florin Zamfirescu.

A avut o cariera impresionanta, iar ultimele decenii si le-a petrecut pe scena. Este cunoscut si pentru roluri din televiziune. L-a interpretat pe Gigi Dumbrava in telenovela Inima de Tigan. Recent s-a retras din viata publica, dar spune ca nu regreta. Cei doi copii ai sai duc mai departe traditia.

„Nu-mi mai e dor de nimic, pentru ca m-am retras. Am doi copii care ma onoreaza si-mi duc numele mai departe, Vlad Zamfirescu si Stefana Samfira. Niciodata nu i-am indrumat sa faca teatru, chiar le-am zis ca nu au originalitate, ca-s lipsiti de imaginatie, ca au facut ceea ce au vazut in casa. Daca eram la fel, ma faceam invatator ca tata sau popa, ca-n familie”, a mai spus marele actor.

Florin Zamfirescu are multe probleme de sanatate.

„Am grija de sanatatea mea. Nu mai fumez de vreo cinci ani, fumam cate doua pachete pe zi. Cu alcoolul nu m-a vazut nimeni ametit, dar acasa, seara, mai beam trei beri sau mai beam tuica. Acum, nu. Poate doar un paharel. Iau foarte multe pastile date de doctorita. Eu nici nu stiu ce am, ea mi le da. Am colesterol, probleme cu inima, diabet. Am de toate, dar ma mentin”, a povestit Florin Zamfirescu, pentru impact.ro.