Veste proasta in aceasta dimineata! A fost activat Planul Rosu

Planul Rosu a fost activat . Alerta in Bucuresti. O garnitura de metrou a luat foc, in urma cu putin timp, intre statia Piata Romana si Piata Universitatii din Capitala.

Calatorii aflati in metrou au intrat in panica. Planul rosu de interventie a fost activat, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

Statia de metrou Piata Universitatii a fost inchisa. Oamenii nu mai sunt lasati sa coboare in subteran.

„Degajare de fum in subteran la statia de metrou Piata Romana. In acest moment se realizeaza evacuarea calatorilor. A fost realizata deconectarea de la alimentarea cu energie electrica. Nu sunt victime. Actioneaza 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detasamentul Special de Salvatori”, a trasmis ISU.

„In urma informatiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o rama de metrou care are o defectiune tehnica. Nu exista flacara deschisa, doar degajari de fum. Se procedeaza la evacuarea calatorilor din rama de metrou.

Metroul este pe tunel, la o distanta de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost intrerupta alimentarea cu energie electrica. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate in zona statiilor de metrou Romana, Universitate si Piata Victoriei”, arata primul comunicat oficial in acest caz.

Potrivit Strilor Pro TV, autoritatile au activat Planul Rosu de interventie pentru spitalele Floreasca si Universitar. De asemenea, Spitalul Pantelimon se afla in Planul Alb.