Veste proasta, din pacate. Nu s-a mai intamplat asa ceva pana acum. Autoritatile au facut anuntul

Veste proasta, din pacate. Record absolut de cazuri noi de COVID in Romania! A crescut si numarul deceselor. In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate cel putin 40.000 de cazuri noi, potrivit bilantului provizoriu emis, marti de Grupul de Comunicare Strategica. Este cel mai mare numar de infectari de la debutul pandemiei de coronavirus.

Bilant Coronavirus Romania, 1 februarie

De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care 2 decese anterioare.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 1 februarie 2022, ora 10.00, in intervalul de 24 de ore, au fost inregistrate 40.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care 2 decese anterioare. Vom detalia datele in buletinul informativ de la ora 13.00”, transmite GCS.

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii

„Ati vazut ca am avut miercuri cel mai mare numar de cazuri inregistrate – 34.000. Ceea ce am spus si eu si colegii mei de la Directia de Sanatate Publica s-a adeverit, s-a stabilizat in jur de 30.000 de cazuri zilnic in aceasta saptamana si astazi avem putin peste 30.000 de cazuri.

Sunt doua lucruri care ne preocupa in momentul de fata: procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive

– e adevarat si testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decat cele care se faceau in perioada anterioara si e bine ca am reusit sa depasim sensbil cifra de 100.000 de teste care se fac zilnic, dar in momentul in care vom asista si la scaderea proportiei de teste pozitive putem sa ne gandim ca lucrurile o sa ia o turnura favorabila.

Deocamdata, ne aflam in perioada de crestere, care va mai dura cel putin 10 zile dupa parerea mea si cu siguranta vom depasi 40.000 de cazuri saptamana viitoare”, a afirmat Rafila saptamana trecuta.