Veste buna! Premierul a acceptat propunerea PSD. Masura intra in vigoare din luna Mai

Guvernul a decis ca pana la finalul anului 2022 sa acorde ajutoare pentru persoanele cu venituri mici. Masura propusa de PSD a fost acceptata de premierul Nicolae Ciuca si ar putea intra in vigoare din luna mai.

Familiile cu venituri reduse sau pensionarii care castiga sub 1500 de lei ar putea primi inca 250 de lei de la stat, la doua luni. Aceste masuri vor costa statul, adica pe ceilalti contribuabili, 700 de milioane de euro.

Pana luni, cand este programata o intalnire cu conducerea PNL, Marcel Ciolacu a discutat cu premierul Nicolae Ciuca. Dupa intalnire, liderul PSD a dat asigurari ca voucherele pentru persoanele din categorii defavorizate sau cele pentru elevii proveniti din familii cu venituri mici vor fi acordate cu certitudine.

Publicitate

„Ne-am incadra, cu aceste vouchere de 50 de euro, la doua luni, pentru persoane cu pensii sub 1.500 de lei si voucherele pentru copii, pentru imbracaminte si rechizite, in functie de veniturile parintilor, sau daca sunt familii monoparentale”, a declarat Marcel Ciolacu, presedinte PSD.

Masura s-ar aplica pana la finalul anului. Si nu e singura propunere. Social-democratii au cerut si dublarea normei de hrana in spitale, si propun ca transportatorii sa fie ajutati si sa primeasca inapoi 50 de bani la fiecare litru de combustibil, iar angajatii cu salariul minim sa primeasca lunar inca doua sute de lei de la stat.

Aceste masuri ar putea ajunge la suma de 700 de milioane de euro, iar PSD sustine ca pot fi platite din bani europeni. Liberalii mai fac calcule.

Dan Vilceanu, secretar general PNL: „Va trebui sa stim foarte exact in momentul in care finalizam aceasta analiza care sunt acele masuri pt a vedea cate sunt eligibile in momentul in care vom avea sumele stabilite clar, vom putea spune si cati bani.”

Ministrii cabinetului Ciuca ar trebui sa prezinte pana vineri si alte posibile masuri de contracarare a scumpirilor. Premierul le-ar fi cerut sa lamureasca si ce santiere mai pot fi continuate in conditiile in care constructorii ar fi avertizat ca nu mai pot lucra din cauza preturilor uriase ale materialelor.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.