Categories: News

Vaccinare obligatorie in Romania? Ministrul Sanatatii a facut anuntul

Potrivit informatiilor, vaccinarea obligatorie anti COVID ar putea fi luata in discutie in cazul persoanelor de peste 60 de ani, dar si a celor cu probleme medicale grave, a mentionat ministrul Sanatatii.

Alexandru Rafila se pronunta pentru prima data in favoarea impunerii vaccinarii, in cazul categoriilor vulnerabile.

Medicul sustine ca nu este adeptul vaccinarii obligatorii si spune ca problema ar trebui privita din punctul de vedere al categoriilor de varsta care sunt la risc sa dezvolte probleme mai grave.

Publicitate

Ministrul a dat drept exemplu persoanele de peste 60 de ani.

„A fost si presedintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, care si-a exprimat o parere personala. Dar acea parere mergea in sensul vaccinarii obligatorii in spatiul Uniunii Europene. Vreau sa va intreb daca intrevedeti asa ceva in Romania, avand in vedere ca din ce in ce mai mult in Uniunea Europeana se vorbeste despre asta?, a intrebat Razvan Dumitrescu.

„Eu nu sunt adeptul acestei abordari. Discutia este mai degraba directionata spre anumite categorii de populatie care sunt la un risc mai mare sa faca forme complicate si la risc de deces. In general persoanele peste 60 de ani, la ele se pune mai degraba aceasta problema”, a spus Rafila la Antena 3.

Se vor aplica amenzi pentru cei care refuza vaccinul?

„Nu am auzit nicio discutie, nici in spatiul public, nici in zona politica (despre o astfel de chestiune, n.red)”, a mai spus Alexandru Rafila.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Mihai Voropchievici, horoscop pana pe 27 mai 2024. Gemenii scapa de greutati, Racii au mare succes, Balantele au reusite exceptionale

Horoscop pana pe 27 mai 2024. Numerologul Mihai Voropchievici aprezentat, la Antena 3 CNN, previziunile…

11 ore ago

Lidia Fecioru, planta care scade tensiunea si colesterolul: ”Este nemaipomenita”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvaluit, la Antena 3 CNN, care este planta cu multiple beneficii…

11 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru duminica, 19 mai 2024. Trei zodii au norocul de partea lor, doua trec prin incercari grele

Sfatul zilei de duminica.  Ar trebui sa fii atent la indiciile intuitiei. Cautati raspunsuri la…

14 ore ago

Astrologul Angela Pearl a facut anuntul pentru toti nativii. La ce trebuie sa se astepte fiecare zodie pana la sfarsitul Anului 2024

La ce trebuie sa se astepte fiecare zodie pana la sfarsitul Anului 2024. Fiecare an…

16 ore ago

Cine este Eduard Anghelescu, copilul cu voce de inger care a emotionat pana la lacrimi juriul si publicul de la Romanii au Talent: ”Ma faci sa plang”

Eduard Anghelescu: Semifinalist la Romanii au Talent 2024 cu o Poveste Remarcabila Descopera cine este…

22 de ore ago