Categories: Life & Style

6 sfaturi simple pentru a face Craciunita sa aiba o multime de flori si sa reziste mult timp

Sfarsitul de an este o perioada festiva care reuneste prietenii si familia. Daca bradul este emblema Craciunului, aceasta sarbatoare are si o planta de apartament care o simbolizeaza: poinsettia(Craciunita). Aceasta planta cu bractee rosii dispuse in forma de stea, este nelipsita in perioada Craciunului.

Aflati cum sa aveti grija de poinsettia pentru ca aceasta sa infloreasca si sa reziste mult timp.

Poinsettia este o planta originara din America Centrala. Foarte populara in timpul sarbatorilor de sfarsit de an , aceasta planta exotica, cu numele botanic Euphorbia pulcherrima, poate fi cultivata in anumite conditii.

Publicitate

Care sunt conditiile pentru ca poinsettia sa infloreasca si sa dureze?

Expunere

Floarea de Craciun apreciaza lumina. Pentru a-i asigura o buna crestere, asezati ghiveciul intr-un loc luminos, dar fara a-l expune la lumina directa a soarelui, mai ales in timpul cresterii sale.

Temperatura

Poinsettiei nu-i plac temperaturile sub 12 ° C. Prefera o temperatura intre 18 ° C si 20 ° C .

Pamant pentru ghiveci

Alege un sol bun pentru planta ta, pentru ca asta iti va permite sa ai o inflorire de calitate. De asemenea, nu uitati sa puneti bile de lut in fundul vasului pentru a imbunatati drenajul si pentru a preveni putrezirea radacinilor.

Cand aerul din jur este prea uscat, frunzele se ingalbenesc si se ofilesc. Asa ca ganditi-va sa adaugati un pat de pietris si pietricele in sol pentru a pastra umiditatea de care are nevoie planta dumneavoastra.

Udare

Temperatura apei de irigare trebuie sa fie peste 20 ° C. Apa rece poate dauna plantei tale. Udati-va poinsettia generos cand solul se usuca si asteptati sa se usuce inainte de a uda din nou.

Retineti ca atunci cand udati in exces planta sau nu exista un drenaj insuficient, frunzele tind sa devina albe sau sa se decoloreze. Asa ca asigurati-va ca indepartati apa statatoare din farfurie sau ghiveci.

Inmultirea poinsettiei

Semanatul poinsettia nu este posibil. Se inmulteste mai degraba prin butasi din lastari tineri , de preferinta vara, pentru a o vedea inflorind in timpul Craciunului. Intr-adevar, plantarea poinsettiei se face vara, pentru a obtine inflorirea in perioada noiembrie-martie.

Cum sa ingrijesti poinsettia dupa inflorire?

Dupa inflorire, poinsettia intra in repaus vegetativ. Aceasta este o perioada care permite plantelor de apartament sa faca rezervele necesare dezvoltarii lor.

Pentru a va intretine si a face poinsettia sa reziste mai mult, iata cateva sfaturi de urmat dupa inflorire.

– Tundeti planta: spre sfarsitul lunii aprilie, taiati tulpinile de poinsettia astfel incat acestea sa nu depaseasca 10 cm inaltime.

– Mutare: pentru a permite poinsettiei sa infloreasca, trebuie sa i se administreze noi nutrienti. Asa ca mutati planta si schimbati-i solul pentru a-i oferi noi nutrienti.

– Expunerea la caldura: poinsettia este o planta exotica care apreciaza caldura si lumina, asa ca scoate-ti ghiveciul vara, dar evitati soarele direct.

– Reduceti udarea: Nu este nevoie sa udati in exces planta dupa inflorire, deoarece nevoile acesteia devin mai limitate. Asa ca reduceti numarul de udari, iar spre sfarsitul verii cresteti treptat cantitatea de apa.

Cum sa faci poinsettia sa infloreasca din nou?

Cand vorbim despre inflorirea poinsettiei, nu vorbim de flori, ci de bractee, adica de frunze colorate. In plus, toata particularitatea acestei plante consta in frunzele sale. Ceea ce ni se pare a fi petale sunt de fapt frunze mari numite bractee, colorate in rosu, dar care pot fi si galbene.

Poinsettia este o planta de zi scurta, adica in zilele scurte de toamna planta formeaza muguri noi, iar bracteele ei capata culoarea lor. Pentru ca poinsettia sa infloreasca din nou de Craciun, trebuie sa ii oferi intunericul de care are nevoie, de la jumatatea lunii septembrie. Pentru a face acest lucru, pastrati planta in intuneric complet timp de cel putin 14 ore pe zi, de exemplu, de la 18:00 la 8:00, zilnic si timp de 8 pana la 10 saptamani, pana cand bracteele isi schimba culoarea stralucitoare.

Este important sa va pastrati planta in intuneric total, altfel bracteele se vor deforma, iar mugurii florali nu vor aparea. Cu toate acestea, planta dumneavoastra are nevoie de lumina pentru a se dezvolta, asa ca nu ezitati sa va expuneti poinsettia la lumina puternica in timpul zilei.

De asemenea, asigurati-va ca pastrati planta la o temperatura de aproximativ 20 ° C, de la jumatatea lunii septembrie pana la jumatatea lunii noiembrie, adica in perioada de colorare a bracteelor ​​si de formare a mugurilor florali.

Un aport de ingrasamant lichid este, de asemenea, important in aceasta perioada pentru a promova inflorirea. Pentru aceasta, preferati un ingrasamant bogat in potasiu.

Nu uitati sa va protejati planta de insectele parazite precum afidele, care ii pot deforma frunzele si le pot face lipicioase.

Urmand aceste sfaturi, poinsettia ta va putea sa-ti lumineze interiorul cu culorile sale rosii si verzi, care reflecta culorile Craciunului.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru miercuri, 8 mai 2024: Ziua minciunilor si a inselaciunilor

Sfatul zilei de miercuri. Astrologul avertizeaza ca este ziua in care poti sa cazi in…

6 minute ago

Daniela Crudu a nascut! Fosta asistenta TV a devenit iar mamica.

Daniela Crudu a devenit mama pentru a doua oara in ziua de Paste. Primele fotografii…

11 ore ago

Martea Alba, a doua zi din Saptamana Luminata. Ce e bine sa faci ca sa nu ai ghinion tot anul

Martea din Saptamana Luminata (prima saptamana dupa Paste) poarta numele de Martea Alba. Este o…

o zi ago

Mihai Voropchievici atentioneaza. Ce sa nu faci sub nicio forma in Saptamana Luminata. Cand nu spalam

Este cunoscut faptul ca Saptamana Luminata poarta o incarcatura energetica uriasa, fiind plina de traditii…

o zi ago

Cutremur in Romania, in a doua zi de Paste. Unde s-a produs si ce magnitudine a avut.

Cutremur in Romania, in primele ore din a doua zi de Paste. Detalii despre cutremur…

2 zile ago

Paste 2024 – Ce NU ai voie sa faci in Saptamana Luminata – Vei avea ghinion tot anul

In traditia crestina ortodoxa, saptamana care urmeaza imediat dupa Invierea Domnului Iisus Hristos este cunoscuta…

2 zile ago