Va fi „blat” intre Romania si Slovacia? Scenariul avansat de straini

Romania a fost invinsa de Belgia, transformand Grupa E intr-una dintre cele mai echilibrate de la EURO 2024. Romania, Belgia, Slovacia si Ucraina au toate cate 3 puncte inainte de runda finala.

Toate scenariile posibile inainte de etapa decisiva din Grupa E, la EURO 2024

Romania a pierdut in fata Belgiei, scor 0-2, in a doua etapa din Grupa E a Campionatului European 2024. Golurile au fost inscrise de Tielemans (2) si De Bruyne (80).

Acest rezultat face ca calificarea in optimile de finala sa se decida in ultima etapa a grupelor. Romania, care va juca impotriva Slovaciei, este liderul clasamentului grupei, insa toate cele patru echipe au cate trei puncte fiecare.

Publicitate

Astfel, imediat a aparut ideea unui posibil „aranjament” intre „tricolori” si slovaci, discutie aparuta si pe retelele sociale, in special pe X / Twitter, pe contul „MisterChip”, detinut de Alexis Maria Martin-Tamayo Blazquez, un renumit jurnalist spaniol cu peste 3,5 milioane de urmaritori.

„Cu un egal in ultima etapa, Romania si Slovacia merg impreuna mai departe si elimina invinsa dintre Belgia si Ucraina. Daca ambele meciuri se termina la egalitate, toate echipele vor termina peste Ucraina. Pare un aranjament perfect”, a scris MisterChip pe respectiva retea sociala.

Articolul continuă după reclame

Daca scenariul mentionat de acesta se materializeaza, adica un egal intre Romania si Slovacia, cele doua echipe ar avea 4 puncte si ar avansa „brat la brat” in optimile de finala, deoarece nu ar mai conta rezultatul dintre Belgia si Ucraina.

In ceea ce priveste clasamentul final al Grupei E, situatia ar fi urmatoarea:

Romania ar termina pe locul 2, indiferent de castigatoarea meciului dintre Belgia si Ucraina, iar in cazul unei remize intre cele doua, „tricolorii” ar incheia grupa chiar pe locul 1.

In final, ceea ce este cel mai important pentru echipa nationala condusa de Edi Iordanescu este sa nu piarda meciul cu Slovacia. De altfel, si cotele la pariuri pentru un egal in acest meci au scazut semnificativ.

Romania s-ar putea califica si in cazul unei infrangeri contra Slovaciei, cu conditia ca Belgia sa invinga Ucraina.

Cu toate acestea, cel mai sigur si indicat ar fi sa nu pierdem „decisivul” cu Slovacia, pentru a nu depinde de rezultatul celuilalt meci. Suntem in controlul propriului destin si ar trebui sa profitam de aceasta ocazie. Este o sansa, poate, unica.

Meciurile Slovacia – Romania si Ucraina – Belgia sunt programate miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, in ultima zi a etapei a 3-a din faza grupelor. Pana atunci, se vor cunoaste situatiile exacte din grupele A, B, C si D.

Criteriile de departajare in cazul unei egalitati de puncte sunt:

rezultatele directe
golaverajul superior
golurile marcate

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.