Un nou magazin in Romania. Fara casieri si fara case de marcat

Auchan Go se va evidentia ca fiind primul magazin integral automatizat din Romania, promitand clientilor o experienta de cumparaturi cu totul aparte. Cum va functiona acest magazin fara niciun punct de casa?

Auchan Go va oferi clientilor posibilitatea de a achizitiona produse fara a le scana sau a le plati la casa.

Fiind primul magazin complet automatizat din Romania, Auchan Go va introduce o modalitate de cumparare inovatoare. Odata ce intra in magazin, clientii pot selecta produsele dorite si apoi pot pleca, fara alte formalitati.

In luna aprilie, Auchan va introduce in Romania conceptul Auchan Go, adaptand astfel modelele de magazine deja testate cu succes in Franta si Polonia.

Publicitate

Tiberiu Danetiu, Director de Marketing la Auchan Retail Romania, a anuntat ca, incepand cu luna aprilie, Auchan va deschide in Bucuresti primul magazin complet automatizat din tara. Aceasta va fi o premiera pentru piata romaneasca. Magazinul va fi parte din reteaua de peste 440 de magazine a companiei, care include 33 de hipermarketuri.

Sub numele de Auchan Go, noul magazin va oferi clientilor posibilitatea de a face cumparaturi fara a fi necesara scanarea produselor sau plata la casa, fie aceasta self-service sau asistata de personal.

Prin intermediul unei aplicatii mobile si a unui sistem sofisticat de camere si senzori, clientii vor putea efectua achizitii fara a fi necesara scanarea produselor sau plata la casa. Este suficient sa atasezi un card bancar valabil la aplicatie pentru a beneficia de aceasta experienta de cumparaturi simplificata.

Pentru a permite clientilor sa efectueze achizitii fara a utiliza casa de marcat traditionala, retailerul foloseste un dispozitiv dotat cu o camera care detecteaza si inregistreaza miscarile clientilor in timp ce fac cumparaturi.

Articolul continuă după reclame

Aceste miscari sunt ulterior transpuse in vectori care reprezinta partile anatomice si sunt folositi doar pentru a identifica momentele in care un produs este luat sau pus inapoi pe raft. Datele sunt sterse automat dupa 30 de minute pentru a proteja confidentialitatea clientilor.

Cum isi pot crea contul clientii Auchan

Pentru a crea un cont, clientii Auchan trebuie sa acceseze aplicatia Auchan Go (distincta de aplicatia obisnuita Auchan), disponibila deja in Google Play si App Store. Aici, clientii sunt indemnati sa isi creeze un cont pentru a putea efectua achizitii din acest magazin automatizat.

Inregistrarea ca utilizator necesita furnizarea numarului de telefon si a datei de nastere, deoarece magazinul este destinat exclusiv persoanelor cu varsta peste 18 ani. De asemenea, clientii trebuie sa completeze informatiile legate de cardul bancar pentru a finaliza procesul de inregistrare.

Accesul in magazin se realizeaza prin scanarea unui cod QR generat individual de aplicatia Auchan. Acest cod este unic si valabil pentru o singura utilizare. Dupa scanare, clientii pot selecta si achizitiona orice produs doresc din magazin.

Plata pentru achizitiile efectuate la Auchan Go se realizeaza automat prin debitarea cardului bancar asociat contului utilizatorului atunci cand acesta paraseste magazinul, trecand cu produsele prin zona de securitate. In acelasi timp, clientul va primi bonul fiscal in aplicatie, confirmand astfel achizitiile.

Datorita tehnologiei avansate de camere si senzori din magazin, clientii sunt rugati sa aseze inapoi pe rafturile corespunzatoare orice produs pe care decid sa nu-l achizitioneze. De asemenea, este interzis clientilor sa ofere produse altor clienti din magazin.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.