Tragedie de Rusalii. Cine sunt barbatii care si-au gasit sfarsitul intr-un bazin de decantare de la fabrica de lactate din Ibanesti.

Update: 14:44

Cine sunt barbatii care au murit in tragedia din Ibanesti

A patra victima a acestei tragedii a murit la spital, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata.

Intreaga comunitate, sub conducerea primarului Romica Magopet, plange pierderea tragica a celor patru barbati din Botosani.

Publicitate

Alti trei barbati, cu varste cuprinse intre 47 si 56 de ani, au decedat dupa ce au cazut intr-un bazin de colectare a apelor uzate la o fabrica de lactate din Ibanesti. Printre acestia se numara patronul firmei, Radu Tudose, si alti doi angajati, Valeriu Bulubenchi si Mitica Racu.

„Cuvintele sunt de prisos…Primaria si Consiliul Local al comunei Ibanesti transmit sincere condoleante familiilor indurerate! O comunitate indoliata…Regrete eterne. In gest de solidaritate, intreaga comunitate se uneste in dorinta de a oferi sprijin si alinare in aceste momente dificile. O durere imensa si de necrezut. Este cumplit si devastator! Dumnezeu are nevoie de INGERI! Iertare, Lumina si Odihna Vesnica! Dumnezeu sa-i ierte…Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitica Racu! Ne rugam pentru Viorel Secrieru sa nu ne paraseasca!”, a fost mesajul postat de un reprezentant al comunitatii inainte de aflarea vestii ca si cel de-al patrulea barbat a murit, pe numele sau Viorel Secrieru.

„Cel de-al patrulea pacient care practic nu a fost gasit in stop cardiorespirator, a fost gasit in coma superficiala, ulterior s-a agravat, a fost dirijat catre Spitalul Municipal Dorohoi.

Acesta ulterior a instalat stop, a fost intubat si in acest moment este in curs de resuscitare la Spitalul Judetean Mavromati”, a declarat Ramona Guraliuc, medic sef UPU SMURD.

Stirea initiala:

Un accident tragic s-a petrecut la fabrica de lactate din Ibanesti. Doi muncitori si-au pierdut viata, iar alti doi sunt in stare grava, dupa ce au cazut intr-un bazin.

Articolul continuă după reclame

Un incident de munca extrem de grav a avut loc duminica la fabrica de lactate din Ibanesti (judetul Botosani). Patru barbati au cazut intr-un iaz de decantare, iar doi dintre ei au decedat.

Barbatii decedati aveau 50 si 52 de ani

Victimele au varste cuprinse intre 46 si 57 de ani. Din primele informatii, se pare ca initial a coborat doar o persoana in interior, dar aceasta nu a reusit sa iasa, motiv pentru care au coborat si celelalte trei persoane.

Pompierii i-au scos din bazin pe toti cei patru barbati, dar doua persoane au fost declarate decedate. Una a fost scoasa din iaz constienta, iar cealalta si-a revenit in urma resuscitarii. Administratorul firmei a fost transportat de urgenta la spital, fiind in stare critica, scrie Monitorul de Botosani.

“Una dintre victime era constienta si a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate.

Pentru celelalte trei persoane, gasite in stop cardio-respirator, s-au initiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a raspuns manevrelor de resuscitare”, au transmis reprezentantii ISU Botosani.

De asemenea, a fost solicitat si elicopterul SMURD de la Iasi, care a aterizat pe un teren viran din apropierea fabricii. Acesta l-a preluat pe barbatul care a raspuns manevrelor de resuscitare.

“Din nefericire, cei doi barbati in varsta de 50 si 52 ani nu au raspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipajul de terapie intensiva mobila SMURD a declarat decesul acestora”, au mai transmis reprezentantii ISU.

Cei doi angajati decedati sunt Valeriu Hulubei si Mitica Racu, ambii avand multa experienta in fabrica de lactate din Ibanesti. In ceea ce-l priveste pe administratorul firmei, Radu Tudose, acesta se afla in stare grava.

Firma SC Ram SRL, in curtea careia s-a produs tragedia de duminica, se ocupa cu achizitionarea si procesarea laptelui si productia de cascaval, marcile Rucar si Dalia.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.