Sunt vizati si romanii. Vaccinarea devine obligatorie in Italia, pentru aceste persoane.

Sunt vizati si romanii. Italienii in varsta de peste 50 de ani sunt obligati sa se vaccineze impotriva coronavirusului, potrivit unei noi legi care a intrat in vigoare sambata. Masura este valabila si pentru rezidentii straini.

Cei care nu s-au vaccinat inca au primit o perioada de gratie pana la sfarsitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

De la 1 februarie, toti cei care nu sunt vaccinati sau care nu au primit a facut a doza sau o injectie de rapel, desi au avut ocazia sa o faca, vor fi amendati cu 100 de euro, relateaza dpa, citata de Agerpres.

Masura va ramane in vigoare pana la 15 iunie si se aplica tuturor rezidentilor cu varsta de peste 50 de ani, inclusiv cetatenilor straini.

Incepand cu 15 februarie, cei din aceasta categorie de varsta vor trebui, de asemenea, sa prezinte la locul de munca dovada vaccinarii sau a trecerii prin boala si, daca nu pot face acest lucru, vor fi obligati sa lucreze la distanta. Angajatii sub 50 de ani pot sa prezinte si un test cu rezultat negativ. Cei care incalca masurile risca amenzi intre 600 si 1.500 de euro.

Introducerea vaccinarii obligatorii pentru persoanele in varsta a starnit reactii mixte in tara.