Stirea zilei. Putin a dat ordin clar armatei ruse

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a ordonat armatei sale sa anuleze planurile de asalt asupra combinatului siderurgic de la Mariupol, unde sunt adapostite ultimele trupe ucrainene ramase. Totodata, liderul de la Ktemlin vrea blocarea obiectivului astfel incat „nicio musca” sa nu treaca neobservata.

Presedintele rus a mentionat ca garanteaza ca cei care vor parasi unitatea vor ramane in viata si vor fi tratati cu respect.

„Consider nepotrivit asaltul propus asupra zonei industriale. Ordon anularea lui”, i-a spus Putin ministrului Apararii din Rusia.

Publicitate

Ministrul Apararii: „Rusia a capturat Mariupol”

Ministrul rus al Apararii Sergei Soigu adeclarat pentru agentia de stiri Interfax.

„Rusia a capturat Mariupol. Situatia este una calma, deschizand calea pentru intoarcerea civililor”.

Soigu a mai spus ca Rusia a evacuat peste 142.000 de civili din Mariupol.

Mana dreapta a lui Putin sustine ca 1.478 de soldati ucraineni s-au predat, insa mai mult de 2.000 de militari din Ucraina inca apara combinatul siderurgic Azovstal.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.