Soldatii ucraineni din Legiunea Strainea se intorc in tara pentru a ajuta

Legiunea Straina Franceza a acordat o autorizatie speciala soldatilor ucraineni sa calatoreasca in zona de conflict pentru a oferi ajutor familiilor lor.

„Legiunea Straina Franceza a decis ca va permite soldatilor sai ucraineni sa se intoarca in Ucraina cu echipamentul de lupta complet”, scrie Visegrad 24.

Publicitate

Ucrainenii din Legiunea Straina Franceza vor merge in Ucraina in echipament complet de lupta. Acest lucru a fost raportat de Centrul pentru Informatii de Lupta din cadrul Consiliului National de Securitate si Aparare.

„Legiunea Straina Franceza, care este formata din infanterie inalt calificata, elibereaza ucrainenii care doresc sa-si apere patria. In acelasi timp, acestia pleaca complet echipati”, se arata in comunicat.

Presedintele Ucrainei a mai spus ca Ucraina va forma o legiune suplimentara de aparare teritoriala formata din straini. „Asa ca Regimentul International Banderivtsi a crescut. Feriti-va de barbari!” au scris Fortele Armate ale Ucrainei, scrie en.lb.ua

Articolul continuă după reclame

Purtatorul de cuvant al Legiunii Straine, Jean-Philippe Bourban, a declarat ca aproximativ 20 de legionari ucraineni au disparut fara permis din bazele lor din Franta de la inceputul conflictului.

Nu se stie daca au dezertat pentru a lupta in interiorul Ucrainei sau daca vor solicita autorizatie retroactiva in cadrul noii dispense.

Fondata in 1831, Legiunea Straina de 9.000 de oameni are in prezent 710 de ucraineni, precum si 450 de rusi. Purtatorul de cuvant a spus ca nu exista tensiune intre cele doua grupuri.

Legiunea straina (franceza Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, care a fost intemeiata pe data de 10 martie 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Frantei. A fost creata pentru voluntarii straini care, dupa Revolutia franceza din iulie 1830, nu mai aveau voie sa se inscrie in armata franceza. Voluntarii straini sunt condusi de ofiteri francezi, iar astazi sunt acceptati si cetateni ai Republicii Franceze, care in prezent formeaza 24% din numarul total de recruti. Legiunea are la ora actuala (2009) in jur de 7.700 de soldati iar sediul este la Aubagne.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.