Sfantul Nicolae 2021. Ce trebuie sa faci in ajun pentru sanatate, fericire, spor si noroc

Sfantul Nicolae 2021. Sarbatoarea lui Mos Nicolae, este una dintre cele mai frumoase si asteptate sarbatori pentru copii, dar si pentru cei mari. Sfantul Nicolae este praznuit in fiecare an pe 6 decembrie. Totusi, pregatirile pentru sfanta sarbatoare incep de inca din ajun.

Se spune ca in noaptea de Mos Nicoale cerurile se deschid, iar pret de o secunda Sfantul Nicolae poate fi vazut stand in partea dreapta a Domnului. Este noaptea in care si cele mai ascunse dorinte se indeplinesc.

Sfantul Nicolae 2021. Ce trebuie sa afaci in ajun pentru sanatate, fericire, spor si noroc

Citeste rugaciunea facatoare de minuni a Sfantului Nicolae

Publicitate

“O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta.

Izbaveste turma lui Isus de lupii ce o pandesc pe ea si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste, prin sfintele tale rugaciuni, de galcevile lumesti, de ganduri urate, de venirea altor neamuri, de foamete, de potop, de dureri…
Si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in intuneric si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de sabie, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca prin mijlocirea ta,

Articolul continuă după reclame

cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata linistita si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invrednicim. Amin”.

Ajun de Sf Nicolae 2021.

In traditia populara se mentioneaza ca din Ajun copiii isi lustruiesc ghetutele pentru a primi cadouri de la Mos Nicolae. Copiii care nu au fost cuminti primesc o nuielusa, menita sa ii atentioneze si sa le aduca aminte ca trebuie sa asculte de parintii si bunicii lor. Se spune, deasemenea, ca Mos Nicolae se uita prin ferestre pentru a-si da seama daca un copil a fost cuminte sau rau.

De asemenea, in Ajun de Mos Nicolae se fac cadouri, daruim, pentru fericire si noroc tot anul viitor.

Sfantul Nicolae 2021.

De Sfantul Nicolae se aduc in casa crengi de pomi fructiferi si se pun in apa, langa icoane, ca sa infloreasca pana de Anul Nou. Iar daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul roditor Nuiaua este si o amenintare pentru copiii care nu au fost cuminti peste an.

In unele zone fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii vin peste ele si incepe petrecerea. La sate, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg gazda in casa careia repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou vor avea loc.

Sfantul Nicolae 2021. In credinta populara se crede ca de Sfantul Nicolae incepe in adevaratul sens al cuvantului iarna. Mosul isi scurtura barba sura si incepe sa ninga. Iar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.