Sf. Nicolae 2021. Ce trebuie sa faci in aceasta zi pentru spor, sanatate, fericire si noroc

Mos Nicolae este asteptat de totii copiii.  Sfantul Nicolae este sarbatorit pe 6 decembrie, in fiecare an.

In aceasta zi este obligatoriu sa respectam cu sfintenie traditiile si obiceiurile din batrani pentru a avea sanatate, spor, fericire si noroc tot anul viitor. In randurile de mai jos veti gasi cele mai importante obiceiuri de Sfantul Nicolae.

1. Trebuie sa daruim si saracilor

Publicitate

Crescut in spiritul povetei crestine „sa imparti averea saracilor”, Sfantul Nicolae si-a dat intreaga mostenire pentru a-i ajuta pe nevoiasi

2. Copii neascultatori primesc nuielusa, iar cei cuminti dulciuri si fructe

Nicolae, ajuns, episcop de Myra este ingrijorat de o posibila ruptura in Biserica pe care o conducea, iar pentru ca responsabil ar fi fost ereticul Arie, ia dat o palma. Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfantului Nicolae a ramas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultatori sa fie loviti cu nuielusa in semn de avertisment. Tot traditia spune ca nuielusa cu care este lovit neascultatorul trebuie sa fie de mar, iar dupa aceea trebuie sa fie pusa in apa. Daca va inflori pana la terminarea anului, noul an va fi roditor si plin de satisfactii.

Articolul continuă după reclame

Sfantul Nicolae este ocrotitorul celor neajutorati, a soldatilor si a navigatorilor

Despre Sfantul Nicolae se mai spune ca este iscoada lui Dumnezeu pe langa rau, si astfel el ajuta vaduvele si orfanii. Tot el este stapanul apelor si ii salveaza de la inec pe navigatori, apara soldatii pe timp de razboi si de aceea este invocat in timpul luptelor.

Sfantul Nicolae vine doar iarna, pentru ca isi scutura barba.

In data de 6 decembrie este obligatoriu sa ninga, deoarece traditia spune ca Mosul isi in aceasta zi isi scutura barba si astfel incepe sa ninga. Dar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

De Sfantul Nicolae se aduc in casa crengi de pomi fructiferi si se pun in apa, langa icoane, ca sa infloreasca pana de Anul Nou. Iar daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul roditor Nuiaua este si o amenintare pentru copiii care nu au fost cuminti peste an.

In unele zone fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii vin peste ele si incepe petrecerea. La sate, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg gazda in casa careia repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou vor avea loc.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.