Se schimba vremea. Directorul ANM a facut anuntul. Prognoza METEO pentru luna februarie.

Director ANM, Elena Mateescu, a spus, la Antena 3 CNN, cum va fi vremea in urmatoarea perioada.

„Saptamana viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul noptilor vor fi preponderent negative, cu cele mai coborate valori nu numai in zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil sa consemnam valori sub -15 grade, dar si in regiunile intracarpatice, a avertizat directorul ANM.

„Este posibil in zonele mai joase sa vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv in Capitala, sa ne apropiem de -9 grade Celsius”, a mentionat Elena Mateescu

Publicitate

Potrivit directorului ANM, in urmatoarele nopti valorile de temperaturi sunt preponderent negative.

„Trebuie sa mentionam avertizarea meteorologica de cod galben ce vizeaza zona montana, acolo unde intensificarile sunt unele sustinute, cu viteze la rafala mai mari de 80-90 de kilometri, iar in zonele mai joase de relief vorbim de 50-55 de kilometri pe ora si in conditiile in care avem si temperaturi mai coborate si pe parcursul noptilor senzatia de rece este una semnificativa.

Articolul continuă după reclame

Saptamana 6-13 februarie, asa cum arata si actualizarea estimarilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o saptamana mai rece decat in mod obisnuit in cea mai mare parte a tarii.

Si intr-adevar, pana la sfarsitul lunii februarie ne asteptam la un semnal din perspectiva unui deficit al cantitatilor de precipitatii, in mod traditional luna februarie fiind cea mai saraca luna in precipitatii a anului si a iernii, a mai spus Elena Mateescu.

Din a doua parte a lunii februarie ne asteptam cel mult sa inregistram la nivel local, mai ales in partea de sud si sud-vest, temperaturi usor peste norma.

„Iata ca si ultima luna de iarna va fi caracterizata prin aceeasi alternanta de perioade mai reci, dar cu siguranta si zile mai calduroase”, a mai spus Elena Mateescu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.