Se recalculeaza facturile la electricitate si gaze.

Facturile la electricitate si gaze vor fi recalculate incepand cu luna decembrie, transmite ANRE. De aceste recalculari beneficiaza cei care nu au primit facturile compensate pentru ca normele de aplicare au fost incluse cu intarziere in Monitorul Oficial.

Foarte multi consumatori din Romania au primit facturi majorate la energie si gaze naturale, dar nu au beneficiat de plafonarea pretului.

ANRE anunta ca se va face un calcul retroactiv, astfel ca urmatoarele facturi vor veni in ianuarie pentru decembrie si vor contine plafonarea.

Publicitate

Potrivit Legii Compensatiei, limita maxima la consumul de energie electrica este de 1500 de kw/h, iar la gaze naturale este 1000 de kw/h. Factura la gaze naturale va fi redusa cu cel mult 33%, iar la energie electrica va fi compensata cu 0,29 lei per kilowatt ora.

Articolul continuă după reclame

Se recalculeaza facturile la electricitate si gaze.

In cazul compensarii, furnizorii vor fi cei responsabili sa faca cererea de decontare,si tot acestia se vor ocupa de calculul compensatiilor. Astfel, la consumator vor ajunge facturile dupa ce s-au aplicat compensatiile.

Compensarea se acorda tuturor clientilor care nu beneficiaza de alte facilitati din legea consumatorului vulnerabil. Iar consumatorul care depaseste consumul maxim intr-o luna nu va mai fi compensat in luna respectiva.

Chiar si micro intreprinderile sau intreprinderile mici si mijlocii pot beneficia de aceste facilitati. Termenul limita pana cand se pot face cererile de catre furnizori este 30 iulie 2022. Compensarea se acorda pentru fiecare luna din sezonul rece noiembrie 2021 — martie 2022.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.