Sarbatoare mare pe 9 noiembrie. Este praznuit Sfantul Nectarie, vindecatorul de cancer. Rugaciunea care face minuni

Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina este praznuit pe 9 noiembrie. Credinta spune ca el aduce vindecare celor bolnavi de cancer si ca asculta rugaciunile femeilor care nu pot avea copii.

Un ales al Duhului Sfant

Sfantul Nectarie s-a aratat facator de minuni inca din timpul vietii. Astfel, intr-o vara, fiind mare seceta in insula Eghina, pentru rugaciunile sale a venit ploaie din belsug si au rodit tarinile, incat toti s-au indestulat de hrana. Vazand acest lucru, toti locuitorii insulei au inceput sa-l cinsteasca in inimile lor pe Sfantul Nectarie, ca pe un ales al Duhului Sfant, si sa il cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.

Moastele Sfantului Nectarie in Romania

Manastirea Radu Voda, cu hramul Sfanta Treime, din Bucuresti, are ca protector, din 2002, pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. Particele din moastele Sfantului Nectarie, daruite manastirii in 2001, sunt asezate intr-o racla care sta in partea stanga a bisericii, sub un baldachin. Credinciosi din toata tara, oameni bolnavi sau aflati la mare necaz vin si inalta aici rugaciuni catre Sfantul Nectarie.

Publicitate

Sfantul Nectarie Taumaturgul, adica Vindecatorul sau „Cel ce tamaduieste“, este renumit pentru minunile pe care le facea inca din timpul vietii, cu rugaciunile sale fierbinti, pentru toti ce-i cereau ajutorul. Dupa trecerea sa la cele vesnice, mormantul sau a devenit loc de pelerinaj, iar inaltii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, vazand minunile ce se savarseau acolo si descoperind moastele neatinse si placut mirositoare au hotarat canonizarea Sfantului Nectarie la 9 noiembrie 1961.

Rugaciune catre Sfantul Nectarie

Iata una dintre cele mai puternice rugaciuni adresate Sfantului Nectarie, conform doxologia.ro:

„O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta putina rugaciune de la noi, nevrednicii robii tai, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scapand si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinti ne rugam tie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre.

Ne rugam tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grabeste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la sus-pinele noastre si nu ne trece cu vederea pe noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine, in dureri fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai usurat suferinta?

Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbitii, sa te chemam sa ne vii in ajutor. Stim, o, alesule ierarh, de multimea tamaduirilor pe care le-ai facut, nou doctor fara-de-arginti aratandu-te. Nu cunoastem nici suferinta si nici durere pe care sa nu le poti alina. Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bolnavi i-ai ajutat sa se intareasca in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Ingenunchind, ne rugam tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca sa te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugaciunile tale cele jertfelnice, ci te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti cu rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa binecuvantam pe Dumnezeu Cel in Treime laudat, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.