Rusia vine cu restrictii pentru Romania, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au inchis spatiul aerian pentru toate avioanele rusesti

Rusia impune restrictii in spatiul aerian rus pentru avioanele inregistrate in Romania, drept reactie la decizia luata de Autoritatea Aeronautica Civila .

„Ca reactie la decizia inamicala a autoritatilor aeronautice romane, s-a decis introducerea de restrictii pentru companiile aeriene inregistrate in Romania privind efectuarea curselor in Rusia si tranzitarea spatiului aerian rus”, a comunicat, potrivit RIA Novosti, Agentia Federala rusa pentru Transport Aerian (Rosaviatsiya).

Aceleasi deecizii au fost aplicate si in cazul Bulgariei, Poloniei si Cehiei, dupa ce aceste state au interzis zborurile companiilor ruse ca reactie la invazia asupra Ucrainei.

Romania a inchis spatiul aerian pentru aeronavele din Rusia, incepand de sambata, de la ora 15.00, a anuntat Autoritatea Aeronautica Civila.

„In contextul conflictului din Ucraina, Guvernul Romaniei a decis suspendarea ,,Acordului intre Guvernul RS Romania si Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucuresti la 22.12.1976”. In consecinta, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis NOTAM prin care, incepand cu ora 15:00, spatiul aerian al Romaniei a fost inchis pentru toate zborurile regulate, cu sau fara aterizare pe aeroporturile din tara, pentru aeronavele operatorilor inregistrati in Federatia Rusa. Exceptie de la aceasta masura fac zborurile umanitare si cele de urgenta”, a transmis Autoritatea Aeronautica Civila Romana.