Rusia ameninta ca va distruge convoaiele cu ajutoare militare straine pentru Ucraina

Rusia a anuntat acele convoaiele cu ajutoare militare straine pentru Ucraina vor fi „tinte legitime” pentru fortele armate ruse.

Discursul direct al lui Ryabkov : „Rusia a avertizat Statele Unite despre consecintele transferului de arme catre Ucraina. Convoaiele de arme straine, care sunt furnizate Ucrainei, vor fi tinte legitime pentru Fortele Armate Ruse”, a anuntat presa rusa RIA Novosti, citata de Glavcom.ua

Detalii : El a mai adaugat ca listele de sanctiuni personale impotriva Statelor Unite si Occidentului sunt gata si vor fi facute publice in curand.

Publicitate

In plus, Ryabkov a spus ca Rusia ar putea relua dialogul cu Statele Unite in materie de securitate, daca Washingtonul este pregatit.

Totusi, el a mentionat ca „nu as spune ca propunerile Rusiei privind garantiile de securitate raman pe deplin valabile, deoarece situatia s-a schimbat”.

In urma cu cateva zile, Secretarul general al NATO a avertizat ca un atac rusesc asupra liniilor de aprovizionare ale natiunilor aliate care sprijina Ucraina cu arme si munitii ar fi o escaladare periculoasa a razboiului care se desfasoara in Europa de Est.

Jens Stoltenberg a facut aceste declaratii intr-un interviu acordat CBC News, in timp ce premierul Justin Trudeau si liderii Spaniei si Letoniei au vizitat baza si poligonul de antrenament al NATO de la Adazi, in afara capitalei Letoniei, Riga.

„Aliatii ajuta Ucraina sa isi sustina dreptul la autoaparare, care este consacrat in Carta ONU”, a spus Stoltenberg dupa o intalnire cu Trudeau, premierul spaniol Pedro Sanchez si prim-ministrul leton Arturs Krisjanis Kariņs la baza Adazi.

„Rusia este agresorul, iar Ucraina se apara. Daca exista vreun atac impotriva vreunei tari NATO, a unui teritoriu NATO, va declansa articolul 5”.

Articolul 5 este clauza de autoaparare din tratatul fondator al NATO, care prevede ca un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor celor 30 de natiuni membre.

„Sunt absolut convins ca presedintele Putin stie acest lucru si eliminam orice spatiu pentru calcule gresite, neintelegeri cu privire la angajamentul nostru de a apara fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus Stoltenberg.

Statele Unite si aliatii sai, inclusiv Canada, s-au angajat intr-o cursa contra cronometru pentru a trimite arme si munitii in Ucraina, care a fost sub asalt necrutator din partea fortelor ruse de peste doua saptamani.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.